Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Νομαρχιακό κλιμάκιο στους Οθωνούς

Το νησί των Οθωνών επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της Νομαρχίας με επικεφαλής το Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο, προκειμένου να διαπιστωθεί από κοντά η πορεία ολοκλήρωσης του λιμενικού έργου που εκτελεί η Νομαρχία στη θέση Αυλάκια.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι Αντινομάρχες Κώστας Λέσσης και Μερόπη Υδραίου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτας Καραλής και ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού Σωτήρης Βλάχος.
Στο νησί, το νομαρχιακό κλιμάκιο...
 υποδέχθηκε ο κοινοτάρχης Χριστόφορος Κατέχης, κοινοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι οι οποίοι, παρουσία και του αναδόχου του έργου, διατύπωσαν τις παρατηρήσεις τους για τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού.
Το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 98% σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
Η κοινοτική αρχή ωστόσο, σχεδιάζει την εκτέλεση μικρού συμπληρωματικού έργου για την καλύτερη προστασία του λιμανιού από τους Ανατολικούς και Ν.Α. ανέμους, η δε Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας κλήθηκε να παράσχει τεχνική στήριξη για την βέλτιστη επιλογή στην εκτέλεση του έργου.
Παράλληλα, εκπονείται η μελέτη για κατασκευή ενός ευρύτερου έργου προστασίας του λιμανιού, μέσω χρηματοδότησης από το Ε.Σ.Π.Α.
Η οριστική παράδοση και παραλαβή του λιμανιού στα Αυλάκια Οθωνών προβλέπεται να γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του ακριτικού αυτού νησιού.