Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εξελίξεις ενόψει την υπόθεση της ΕΑΣΚ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών

Τη διάθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το έργο ανανέωσης της επαναβεβαίωσης των δικαιωμάτων των δικαιούχων επιδότησης παραγωγής ελαιολάδου για την τελευταία ελαιοκομική περίοδο, εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες βράδυ με το Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Υπουργού κ. Μπατζελή, Ανδρέας Δαβίλλας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης επανέλαβε ότι η Νομαρχία...
 έχει ήδη δηλώσει τη συμπαράστασή της στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας η οποία αγωνιστικά, μαζί με τους εργαζόμενους, διεκδικεί να αναλάβει και φέτος το έργο της ανανέωσης επαναβεβαίωσης των δικαιωμάτων των δικαιούχων επιδότησης λαδιού.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση η οποία κατατείνει προς την κατεύθυνση συνεργασίας των δύο Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και Αγρινίου φέτος με προοπτική τον επόμενο χρόνο να αναλάβει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας πλήρως την υπόθεση της επαναβεβαίωσης των δικαιωμάτων των αγροτών.
Ο Νομάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της Ε.Α.Σ.Κ. και αναμένεται ως αύριο να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση και στις δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος το οποίο όπως επεσήμανε ιδιαίτερα, δεν αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ε.Α.Σ.Κ., αλλά συνολικά την Κέρκυρα.
Ο Στέφ. Πουλημένος σχολιάζοντας ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου με την οποία ζητείται από τους Κερκυραίους δικαιούχους επιδότησης ελαιοπαραγωγούς να καταθέσουν αιτήσεις, ανέφερε τα εξής:
«Η ενέργεια της Ε.Α.Σ. Αγρινίου είναι επιθετική και μη αποδεκτή. Δεν είναι επιθυμητή η παρουσία και η λειτουργία κλιμακίου της Ε.Α.Σ. Αγρινίου στην Κέρκυρα και καλώ τους αγρότες από τη θέση αυτή να μην ανταποκριθούν στις προσκλήσεις τις οποίες απευθύνει η Ένωση αυτή. Τους προτρέπω να περιμένουν τις εξελίξεις καθώς πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα να ανακοινώσουμε τα οποία θα δικαιώνουν τη θέση μας υπέρ της στήριξης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας.»
Σημειώνεται ότι το θέμα πρόκειται να απασχολήσει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα.