Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΥΝ Κέρκυρας:Προσυνεδριακές Συνελεύσεις και εκλογή αντιπροσώπων για το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια να καταργηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες κατακτήθηκαν, τα οποία, χρόνια τώρα, το κεφάλαιο είχε βάλει στο μάτι.
Κάθε πολίτης της χώρας βλέπει μπροστά στα μάτια του να εξελίσσεται μια μεγάλη εκστρατεία, με στόχο να πειστεί η ελληνική κοινωνία πως τα άδικα και καταστροφικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αλλά και όσα θα παρθούν στο μέλλον είναι το αναγκαίο κακό για να γλυτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Σήμερα πλέον, γίνεται συνείδηση ότι τα μέτρα, πέρα από βαθιά αντικοινωνικά, θα είναι και...
οικονομικά αναποτελεσματικά.
Ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει τέλος στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, το ανήθικο παρελθόν και την κοινωνική αδικία, που σκορπάει η πολιτική της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της. Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας αξιών, αλλά και αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν αντέχουν να σηκώσουν άλλα βάρη.
Για μας, οι μαζικές ενωτικές κινητοποιήσεις του λαού και η αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών δεν αποτελούν στοιχείο κρίσης, αλλά ελπίδας. Η αντιμετώπιση της κρίσης περνάει μέσα από την ενεργοποίηση των πολιτών και τη διεκδίκηση ενός πλατιού μετώπου αντίστασης, ενός νέου κοινωνικού και πολιτικού συσχετισμού.
Η σκέψη μας και η στόχευσή μας στρέφεται κυρίως προς τα έξω. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας. Την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή στην Αθήνα, και στη συνέχεια στις άλλες πόλεις. Στην πρώτη σειρά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές, ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
Το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενότητας, ανασυγκρότησης του κόμματος, παραπέρα ανοίγματος στην κοινωνία, επεξεργασίας πολιτικού λόγου που να εμπνέει και να δίνει διεξόδους στην πρωτοφανή επίθεση που υφίστανται σήμερα πρωτίστως τα εργαζόμενα στρώματα αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.
Οι προσυνεδριακές διαδικασίες διεξάγονται στην Κέρκυρα το τριήμερο 13-15 Μαΐου. Οι συνελεύσεις των οργανώσεων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για συζήτηση των συνεδριακών κειμένων και εκλογή αντιπροσώπων είναι προγραμματισμένες ως εξής:
• Πέμπτη 13/5 ώρα 8.00 μ.μ. στην Αχαράβη.
• Παρασκευή 14/5 ώρα 8.00 μ.μ. στην Πόλη της Κέρκυρας (Ομοσπονδία ΕΒΕ, Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα).
• Σάββατο 15/5 ώρα 7.30 μ.μ. στη Λευκίμμη.
Καλούμε τα μέλη του κόμματος να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδικασίες, στη συζήτηση των συνεδριακών θέσεων και στις ψηφοφορίες για την εκλογή αντιπροσώπων.