Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Για τα γεγονότα της Αθήνας που είχαν ως συνέπεια το θάνατο 3 ανθρώπων

Η συνέλευση των αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στη συνέλευσή του στις 5.5.2010 αποφάσισε και ανακοινώνει τα εξής:
Καταδικάζει τις πράξεις τυφλής βίας των γνωστών αγνώστων, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών εργαζομένων στην τράπεζα MARFIN στην Αθήνα.
Θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κίνημα των εργαζομένων και χτυπούν τελικά, όπως έχει και ιστορικά αποδειχθεί, τους ίδιους τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, για την ανατροπή των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που τους καταπιέζουν.
Τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, γνωστούς δυνάστες και τοκογλύφους της...
Ελληνικής, και όχι μόνο, οικονομίας, δεν τους αντιμετωπίζεις καίγοντας τα κτίρια τους (που τα έχουν και ασφαλισμένα άλλωστε), αλλά πιέζοντας τις κυβερνήσεις να πάρουν εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που τους αφαιρούν τα προνόμιά τους. Και αν οι κυβερνήσεις κωφεύουν τότε να τις αλλάξουμε.
Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πρέπει να αποκλείσουν τέτοιες πρακτικές από τη δράση τους. Αυτές τις προβοκατόρικες πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν και έχουν ως στόχο τη δυναμική του κινήματος και τη δράση συνδικαλιστικών παρατάξεων, για να καμφθεί η αγωνιστικότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η μαζικότητα, η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα των κινημάτων πρέπει να είναι η απάντηση στην βία και τον αυταρχισμό της εξουσίας.
Πρέπει να αντισταθούμε στον κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν οι κυρίαρχες λογικές και η πλειοψηφία των ΜΜΕ με αφορμή αυτά τα απαράδεκτα και τραγικά γεγονότα. Πρέπει να αντισταθούμε στην λογική, να βρεθούν οι «γνωστοί» ηθικοί αυτουργοί, διότι εμείς γνωρίζουμε τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς. Είναι οι πολιτικές που διαχρονικά δημιούργησαν τους άνεργους, φτωχούς, λιμοκτονούντες συνταξιούχους, μικρομεσαίους που μαραζώνουν.
Ζητά, τέλος, να βρεθούν και τα τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι των συγκεκριμένων γεγονότων και όχι οι εικονικοί που θα υποδείξουν τα γνωστά συμφέροντα.