Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Επιστολή ΤΕΔΚ Κέρκυρας προς Ν. Κακλαμάνη- Εκλιπαρούν για χρόνο...

Κύριε Πρόεδρε,


Λάβαμε το με αρ. πρ. 1431/21-4-2010 έγγραφό σας, με το οποίο μας ενημερώνετε ότι στις 27 – 4 – 2010, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα παραλάβετε το προσχέδιο νόμου για το `` ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΄΄, το οποίο και θα αποστείλετε στις ΤΕΔΚ της Χώρας, προκειμένου να το μελετήσουν και να αποστείλουν τις προτάσεις τους, τόσο στο θεσμικό πλαίσιο όσο και το χωροταξικό, εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που έχετε ορίσει στις 3 Μαϊου 2010 .
Θεωρούμε απαράδεκτο...
 το χρονικό διάστημα των 5 ημερών, στο οποίο μεσολαβεί το τριήμερο της πρωτομαγιάς, να μας ζητάτε να μελετήσουμε το οριστικό προσχέδιο της νέας αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης και να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας για το μεγάλο αυτό ζήτημα.
Θεωρούμε επίσης ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται καμία επί της ουσίας διαβούλευση και ότι μας καλείτε να συμμετέχουμε σε προειλημμένες αποφάσεις και μάλιστα να τις επικυρώσουμε με την παρουσία μας.
Γνωρίζετε καλώς ότι περιμέναμε το προσχέδιο νόμου στο τέλος Φεβρουαρίου και το χωροταξικό στις αρχές Μαρτίου και ότι εν συνεχεία μέχρι και το τέλος Απριλίου θα υπήρχε χρόνος για διαβούλευση και τότε πλέον θα εσυζητούντο οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις μας τον Μάϊο στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Αντ΄ αυτού διέρρευσε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ένα `` ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΄΄ και σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες χωρίς καμία επίσημη επικύρωση, επί των οποίων αντιλαμβάνεστε ότι καμία σοβαρή και υπεύθυνη διαβούλευση δεν θα μπορούσε να γίνει.
Θεωρούμε ότι έχουμε ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα σε προηγούμενες αποφάσεις συνεδρίων και ότι η Τ.Α. σύρεται στη δημιουργία της νέας αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, που αποτελούσε πάγιο αίτημά της, χωρίς τη συμμετοχή τόσο αυτής, όσο και των τοπικών Κοινωνιών .
Για τους παραπάνω λόγους κ. Πρόεδρε σας ζητάμε τη μετάθεση του Συνεδρίου, τουλάχιστο μέχρι τα τέλη Μαϊου , ούτως ώστε να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά και υπεύθυνα να κάνει τις προτάσεις και παρατηρήσεις της για το σχέδιο `` Καλλικράτη ΄΄


Ο Πρόεδρος
της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κέρκυρας