Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απόφαση 6 σημείων τησ Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Κέρκυρας για το Χωροταξικό του Καλλικράτη

Οι αντιπρόσωποι των Δήμων της Κέρκυρας στην ΤΕΔΚ συνήλθαν εκτάκτως σε Γενική Συνέλευση σήμερα, Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της μεταφέροντας τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων και αφού συζήτησαν το προτεινόμενο σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης `` Καλλικράτης ΄΄ αποδέχονται ομόφωνα τα ακόλουθα :...



1. Σε καμία περίπτωση δεν δέχονται τον ένα Δήμο στο νησί και θα αγωνιστούν σε συνεννόηση με τα άλλα μεγάλα νησιά της χώρας , ώστε να μην περάσει η πρόταση του Υπουργείου, χωρίς να αποκλείεται κανενός είδους μορφής αγώνα .
2. Ζητούν να αντιμετωπιστούν τα Διαπόντια Νησιά ( Οθωνοί , Ερείκουσα και Μαθράκι) όπως και τα άλλα μικρά νησιά του Αιγαίου , χωρίς διακρίσεις, παραμένοντας ανεξάρτητοι ΟΤΑ.
3. Στηρίζουν τις προτάσεις της ΤΕΔΚ για 5 δήμους στο νησί που τεκμηριώνονται επιστημονικά από τις μελέτες της Ακαδημίας Αθηνών και του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου .
4. Δηλώνουν ότι είναι αναγκαία η διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους και της Αυτοδιοίκησης με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αλλά με σαφή προσδιορισμό των πόρων.
5. Πιστεύουν ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου `` Καλλικράτης ΄΄
6. Εξουσιοδοτούνται οι αντιπρόσωποι της ΤΕΔΚ στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ να μεταφέρουν τους προβληματισμούς , που αναφέρθηκαν σχετικά με τα οικονομικά και τα θεσμικά ζητήματα του σχεδίου στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 Μαϊου και στις συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου .


Ο Πρόεδρος
της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κέρκυρας




Μιχάλης Κάρρας
Δήμαρχος Φαιάκων