Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Τι λέει η ΕΤΙΝ για τη Διεθνή Εκθεση του Βερολίνου

Πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η έκθεση ITB 2010. Η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον πλανήτη που συγκεντρώνει 11.000 εκθέτες από περισσότερα από 180 κράτη . Η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο 2.200 τ.μ εντός του οποίου βρισκόταν και τα Stand των νησιών του Ιονίου.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα , για τη σεζόν 2010, παρουσιάζεται ικανοποιητική.
Η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο γεγονός και δεν αφήνει...
 ανεπηρέαστους τους Γερμανούς πολίτες , που βλέπουν ως μια παράμετρο των επιπτώσεων αυτής και τον περιορισμό του χρόνου διακοπών τους. Έτσι, η προσπάθεια της Ελλάδας αλλά και των ανταγωνιστών της αφενός εστιάζεται στη συγκράτηση τυχόν απωλειών και αφετέρου,όταν αυτό επιτευχθεί, στην
περαιτέρω ενδυνάμωση με τη προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.
Το Ελληνικό περίπτερο εγκαινίασε η Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κα Αγγελική Γκερέκου . Πραγματοποίησε -μέσω ενός πολύ φορτωμένου προγράμματος που αφήνει αισιοδοξία κρίνοντας από την επιμονή και αφοσίωση της στην εργασία που επιτελεί - πλήθος συναντήσεων με Γερμανούς δημοσιογράφους και Tour Operators. Παρέθεσε μια πολύ επιτυχημένη συνέντευξη τύπου σε Γερμανούς δημοσιογράφους στον ειδικό χώρο του ICC της έκθεσης.
Την έκθεση επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος Στα πλαίσια της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών με τα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού, σε συνάντηση της ΕΤΙΝ με τον Γενικό Δ/ντη ΕΟΤ Γερμανίας κ. Ηλία Γαλανό, επιδόθηκαν προσκλήσεις της Γ.Γ της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου για επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων στα νησιά του Ιονίου και συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις προβολής των Ιονίων Νησιων στη Γερμανική αγορά (συνδιαφημιση, εκδηλώσεις κλπ).
Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε μέσω της ΕΤΙΝ με ειδικά διαμορφωμένο χώρο (stand ) για κάθε νησί.
Επίσης,σε συνέχεια των επαφών του Δ.Σ της ΕΤΙΝ κ. Π. Σκληρού για το road show των νησιών του Ιονίου στην Ιταλική αγορά, σε επικοινωνία του με τον κ. Γαλανό συζητήθηκε η δυνατότητα επεκτάσεως του στη Νότια Γερμανία.
Παρεβρεθησαν :
Για την Κερκυρα,ο Αντινομάρχης Τουρισμού κ. Χ. Σκούρτης, οι κ.Γ.Κάφυρης, & Ι.Λέσσης για τη Νομαρχια,οι επιχειρηματίας κες Λ.Χαρίτου, Σ.Βαιμάκη, Α.Γιακουμάκη, Α.Απέργη, Σ.Αρβανιτάκη, Μ.Σιδέρογλου, Π. Τάντα, Α. Μπενη , Μ.Χατζήρη, Ν.Αντωνοπούλου και οι κ. Δ.Χαρίτος Πρόεδρος της AOCTA,οι επιχειρηματίες του Τουρισμου Α.Δάφνης, Γ.Δούκας, Δ.Μούτσος, Β.Καλούδης, Ν.Φαγογένης, Σ.Σουέρεφ, Μ.Σαράφης, Μ.Χρήσης, Ι.Κέντ, Σ.Φιλιπέλλης, Κ.Αθανασίου, Γ.Παπαδόπουλος, Μ. Ζηνιάτης, Α.Τσέπης, Φ.Φακές, Α. Σωτηρίου, Γ.Καράτζας, Σ. Σεβαστός, Κ. Καρράς.
Για την Λευκάδα, ο Νομάρχης κ. Κ. Αραβανής, ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Σ. Ζαβιτσάνος η κα Ε. Σταύρακα Δ/ντρια της Δ/σης Τουρισμού και ο επιχειρηματίας κ. Α.Θεοχάρης.
Για την Κεφαλονιά ο Νομάρχης κ. Δ. Γεωργάτος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ξεν/χων Κεφαλονιάς κ. Σ.Γαλιατσάτος.
Για την Ζάκυνθο η κα Χ. Τετράδη Πρόεδρος της Ενωσεως Ξεν/χων Λαγανά και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ ,η κα Λ.Μισίδη , ο κ. Ι.Λυκίσσας Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Λαγανά, ο κ. Μ.Μισίδης, ο κ.Β. Τσάμης, ο κ. Π.Στραβοπόδης, ο κ. Δ. Καρούσης, ο κ Ν. Κατσαρός, ο κ Δ. Θεριανός, οι κες Ε. Γεωργομανώλη και Μ. Γεωργομανώλη .