Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ολοι στο δρόμο του αγώνα

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές απεργιακές εκδηλώσεις τις 11ής Μαρτίου ενάντια στο Σύμφωνο σταθερότητας της κυβέρνησης-ΝΔ -ΛΑΟΣ-ΕΕ. Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις των εργαζόμενων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.
Στο δρόμο θα σπάσουμε με μαζικούς ενωτικούς εργατικούς αγώνες το...
 σύμφωνο σταθερότητας και την διαρκή λιτότητα που μας οδηγεί στην πείνα, στην φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι στο χέρι των εργαζόμενων, των συνδικάτων και των αγώνων τους να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων το σύμφωνο σταθερότητας και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν.


Είναι ιστορικό της καθήκον της Αριστεράς, να στηρίξει τους μαζικούς ενωτικούς εργατικούς αγώνες. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ήδη πάρει πανελλαδικά πρωτοβουλίες για μια μάχιμη ενότητα της αριστεράς για την ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας. Ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-κεφαλαίου. Καμία δύναμη της αριστεράς δεν περισσεύει από το προσκλητήριο του αγώνα.


Η κατάσταση για την εργατική τάξη και την νεολαία είναι κρίσιμη. Δεν εκφράζει την εποχή μια αριστερά που λειτουργεί αυτοαναφορικά, επιχειρώντας να μετατρέψει τους αγώνες σε ψήφους. Ούτε μια αριστερά που στηρίζει την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μας εξέπληξε η στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την κίνηση της ηγεσίας της τοπικής ΑΔΕΔΥ .
Την ίδια αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η περιχαράκωση του ΠΑΜΕ που αρνείται να βαδίσει σε κοινή πορεία όλων των εργαζομένων, κτίζοντας υγειονομικές ζώνες και τείχη μεταξύ των αγωνιστών του κινήματος.


Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτείται περισσότερο από ποτέ η δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα (πρωτοβάθμιων σωματείων, πολιτικοσυνδικαλιστικών συσπειρώσεων, πολιτικών και κοινωνικών χώρων, συνελεύσεων ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων) που θα αγωνίζεται για να ενοποιήσει την εργατική τάξη απέναντι στο κεφάλαιο-κυβέρνηση- ΕΕ. Που θα αμφισβητεί την γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που ξεπουλά τους αγώνες, κάνοντας τις πλάτες στην κυβέρνηση. Που θα ενοποιεί δυνάμεις που θα στέκονται απέναντι στην διασπαστική λογική του ΠΑΜΕ.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να έχει μεγαλύτερη και καθοριστικότερη επιτυχία οι επόμενες εργατικές απεργίες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ