Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τι δήλωσε ο Ν. Δένδιας για το περιστατικό στο Μαρούσι

«Είναι ώρα να εγκαταλείψει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τις μεγαλοστομίες και να εκπληρώσει το καθήκον της προς το κοινωνικό σύνολο» δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με το περιστατικό της αφαίρεσης οπλισμού αστυνομικών στο Μαρούσι.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το περιστατικό αναδεικνύει
 το μέγα έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και σημείωσε πως θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης των αστυνομικών καθώς και το μοντέλο αστυνόμευσης.
«Το νέο περιστατικό, της αφαίρεσης οπλισμού αστυνομικών και της, μέχρι σήμερα, ανεπιτυχούς προσπάθειας σύλληψης των δραστών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων, που -τους τελευταίους μήνες- αναδεικνύουν το μέγα έλλειμμα της δημόσιας ασφάλειας και τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.
Είναι πασιφανές ότι καθίσταται επιτακτική η συνολική αλλαγή του μοντέλου αστυνόμευσης, όπως και η αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης των Ελλήνων αστυνομικών. Πασιφανές είναι, επίσης, ότι οι όποιες περιστασιακές επιτυχίες οφείλονται στο φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι σε συστηματική προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργείου.
Ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται σήμερα περισσότερο ανασφαλής παρά ποτέ. Ο νέος τίτλος του Υπουργείου, σαν δήθεν “Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, μόνο ως κακού γούστου αστείο μπορεί πλέον να εκληφθεί».


ΠΗΓΗ: http://troktiko.blogspot.com/