Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο Χρυσόστομος Μπούκας για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2005 (κανονισμός 796/2004) έβαλε έναν όρο, σωστό κατά την ομολογία όλων, οι επιδοτήσεις στον γεωργικό τομέα, να γίνονται με ασφαλή και αντικειμενικό τρόπο: με την ψηφιοποίηση των κτημάτων των παραγωγών.
Έδωσε παράταση προθεσμιών για την αποτύπωση των παραγωγικών εκτάσεων κατ’ επανάληψη. Στην Ελλάδα τελευταία προθεσμία ψηφιοποίησης ήταν η 31η Δεκεμβρίου του 2009.
Η νέα και τελική παράταση της ψηφιοποίησης ήταν η 31η Ιανουαρίου του 2010.
Στην Κέρκυρα,................
μέχρι το Δεκέμβρη του 2009 η ψηφιοποίηση των ελαιο-κτημάτων είχε περατωθεί από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας μόνο για το 18% περίπου του συνόλου.
Το Υπουργείο Γεωργίας και η Υπουργός κ. Μπατζελή, μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν απόλυτα και οριστικά οι επιδοτήσεις μέχρι το έτος 2013, αποφάσισε να εντατικοποιήσει την διαδικασία της ψηφιοποίησης, ώστε οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας να λάβουν την επιδότηση ή το υπόλοιπο που τους αναλογεί.
Είναι πιθανόν να υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις και ορισμένοι των παραγωγών να αδικηθούν ή πιθανόν άλλοι να ευνοηθούν.
Τα πιθανά αυτά λάθη της ψηφιοποίησης θα χρειαστεί ένα επόμενο διάστημα να διορθωθούν, ώστε κάθε παραγωγός να λαμβάνει την επιδότηση του προϊόντος που του αντιστοιχεί.
Οι κραυγές του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του, μόνο ένα βέβαιο αποτέλεσμα έχουν: να χαθούν οριστικά οι επιδοτήσεις των παραγωγών!
Δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός. Τους ενδιαφέρει μόνο να σπρώξουν στην οικονομική ανέχεια και το κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες οικογένειες Κερκυραίων αγροτών ώστε να ψαρέψουν κομματικά στα θολά νερά.
Τρομοκρατούν τον κόσμο. Πολιτική “αμερικανικού κόνδορα”.
Το δίλημμα είναι πολύ απλό:
1. Πείθονται από τις προτάσεις του ΚΚΕ και του βουλευτή του κ. Χαραλάμπους και χάνουν οριστικά την επιδότηση; ή
2. Εισπράττουν την επιδότηση ή το υπόλοιπό της και αναμένουν την επόμενη προσπάθεια του Υπουργείου για την οριστική και ακριβή καταγραφή των κτημάτων τους με την μέθοδο της ψηφιοποίησης ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα;


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν/Ε ΚΕΡΚΥΡΑΣ