Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία στις 10 Φλεβάρη λέει το ΚΚΕ, στο Σαρόκο

Την επιβολή νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, μέτρων - σοκ, με επιπλέον περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και στους μισθούς, επιπρόσθετους φόρους και επίσπευση των διαρθρωτικών ανατροπών σε ασφαλιστικό, εργασιακό και φορολογικό, θέτει επί τάπητος η κυβέρνηση, σε πλήρη συμφωνία με την ΕΕ και με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ. Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.................
 έρχονται να συμπληρώσουν το ταξικό «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (ΠΣΑ) και προσπαθεί να τα δικαιολογήσει με ένα μεγάλο ψέμα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρήμα.
Και ενώ για τους εργαζόμενους , τους απολυμένους , τους άνεργους « δεν υπάρχει σάλιο» , την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών , με το οποίο 750 εκατομ. ευρώ θα καταλήξουν στα συρτάρια των επιχειρήσεων. Άλλα 200 εκατομ. Ευρώ προορίζονται για προγράμματα κατάρτισης , ενώ ακολουθεί το Επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο σχεδόν 3 δισεκατομ. Ευρώ θα στηρίξουν τους ……αναξιοπαθούντες κεφαλαιοκράτες.
Επιπλέον η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ενοικιάζονται σαν να ήταν αντικείμενα , θα συνεχίσουν να δουλεύουν μερική απασχόληση και να αυξομειώνεται το ημερήσιο ωράριό τους , ανάλογα με τις ανάγκες του επιχειρηματία.Και αύριο, όπως χτες, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να θέτουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό τους, των οποίων το εισόδημα θα μειώνεται στο μισό, να επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία (λιγότερες μέρες εργασίας χωρίς απολαβές), να έχουν φτηνούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι», να καταστρατηγούν το οχτάωρο και το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας μέσα από τη λεγόμενη διευθέτηση, κλπ.
Για να αποκρούσουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που μαζί προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ, έχοντας τη συναίνεση της ΝΔ, είναι επείγον και χρειάζεται να συγκροτηθεί τώρα ένα ισχυρό λαϊκό μπλόκο. Με σημαία: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Υπεύθυνη θέση για το λαό είναι να μη δεχθεί να τον καταδικάσουν μόνιμα και οριστικά στη φτώχεια.
Πρέπει να υποστούν ένα ισχυρό σοκ από τη λαϊκή αντίδραση η κυβέρνηση, η ΕΕ, η ΝΔ και όλοι όσοι επιδιώκουν να καταδικάσουν οριστικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην κόλαση της φτώχειας και της ανασφάλειας, προκειμένου να διατηρηθούν και να ενισχυθούν η κερδοφορία και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες.
Μόνος δρόμος ο αγώνας μαζί με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες στο μεγάλο κεφάλαιο ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ε.Κ.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε. καλεί τους εργαζόμενους , την αγωνιζόμενη αγροτιά , τους αυτοαπασχολούμενους ,τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 10 ΦΛΕΒΑΡΗ και να συμμετέχουν δυναμικά στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωί
Κέρκυρα 2-2-10
Γραφείο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ