Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για θέματα υδατικής πολιτικής

Η προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση νέων τεχνολογιών συνδυάζονται αποτελεσματικά μέσω του έργου U@MARENOSTRUM που αφορά στην προστασία και διαχείριση των Υδάτων στα Ιόνια Νησιά και υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος...............
 “e-participation”. Στο έργο αυτό που ξεκίνησε την 1/1/2009 και θα διαρκέσει έως τις 31/12/2010 συμμετέχει η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών ενώ εταίροι είναι ακόμα οι : GFI Benelux, Gov2u (Ελλάδα), Eελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, το ίδρυμα Foundation Comunidad Valenciana-Región Europea (Ισπανία), ο Δήμος της Γαλλικής Ριβιέρας (Γαλλία) και η Γενική Διεύθυνση Εκσυγχρονισμού της Βαλένθια (Ισπανία).


Στο πλαίσιο του έργου αυτού υλοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη για χρήση του κοινού από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010 η νέα πιλοτική διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής συμμετοχής: www.uatmarenostrumionianislands.gr, του Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τα ύδατα και το θαλάσσιο περιβάλλον στα Ιόνια Νησιά ενώ ταυτόχρονα δίνεται η επιλογή ψηφιακής απεικόνισης της γεωγραφικής περιοχής των Ιόνιων Νησιών με δυνατότητες εισαγωγής πληροφοριακού υλικού επάνω στο χάρτη.

Επιπλέον, ο πολίτης μπορεί να συμμετέχει σε διαδικτυακούς τόπους δημόσιας συζήτησης (forums) για θέματα πολιτικής ενώ παράλληλα μπορεί να έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς, καθώς η πλατφόρμα αυτή προσφέρει την δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής επιστολών, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό προβληματισμούς και ερωτήματα σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα.