Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Δύο παράλληλες ιστορίες- Ενα κείμενο σχετικά με την αποχώρηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων- (Τι να πει κανείς;;;)

1)Εκατομμυριούχος ρακοσυλλέκτης
Τριάντα βιβλιάρια καταθέσεων και ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας, συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ, έκρυβε κάτω από το κρεβάτι του ένας 78χρονος ρακοσυλλέκτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο σπίτι του στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο 78χρονος, ο οποίος ήταν νεφροπαθής, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ξεψύχησε αβοήθητος πριν από ενάμιση χρόνο και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αν και θα ακολουθήσει νεκροψία για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
07-12-2006 (City Press)


2)IΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: Η περιφέρεια που δεν χρειάζεται χρήματα για παιδεία.................

Την προηγούμενη χρονιά (2009) οι περισσότεροι σχολικοί σύμβουλοι (πλην ορισμένων «εκλεκτών») δεν πήραν ούτε μια μέρα μετακίνησης από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ι.Ν. με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Μερικοί μετακινήθηκαν (από Κέρκυρα μέχρι Ζάκυνθο ) με δικά τους έξοδα (μεταξύ αυτών και ο υπογράφων) και οι υπόλοιποι παρέμειναν χωρίς καρέκλες, θέρμανση, φαξ, υπολογιστή, χωρίς γραφεία και αναλώσιμα. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς παραλάβαμε ορισμένα γραφεία από τον ΟΣΚ και υποχρεωθήκαμε να τα κουβαλήσουμε στη πλάτη μας, γιατί σάπιζαν στο λιμάνι εκτεθειμένα στη βροχή και η περιφερειακή διεύθυνση « δεν μπορούσε» να διαθέσει 300Ε για τη μεταφορά τους. Ας σημειωθεί ότι εκκρεμεί ακόμη στα εντελλόμενα της Νομαρχίας Κέρκυρας η πληρωμή μας για τις μετακινήσεις που κάναμε το 2008!
Φανταστείτε την αγανάκτησή μας τώρα, όταν κατά την χθεσινή τελετή παράδοσης –παραλαβής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που μεταδόθηκε από όλα τα τοπικά κανάλια, ο απερχόμενος π. διευθυντής (Χ. Άνθης) ανακοίνωσε υπερήφανος ότι επιστρέφει στο Γ.Λ.Κ. το ποσόν των 70000Ε τα οποία του δόθηκαν για μετακινήσεις του 2009 και δεν τα χρησιμοποίησε! Δηλαδή χρήματα δικά μας, που πληρώναμε τις μετακινήσεις από την τσέπη μας- χρήματα σε τελευταία ανάλυση για την παιδεία, που πάνε χαμένα όταν οι ελλείψεις είναι τεράστιες στη Περιφέρεια Ι.Ν.
Θα θέλαμε την άποψη όλων όσων γνωρίζουν, για το πώς μπορούμε να αντιδράσουμε στο γεγονός αυτό. Είναι δυνατόν τα χρήματα αυτά να παραμείνουν στη Περιφέρεια και να καλύψουν κάποιες ανάγκες; Είναι δυνατόν με αυτά να καλυφθούν βεβαιωμένα έξοδα παρελθόντων ετών; Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την πιθανότητα να ξανασυμβεί το ίδιο και για το 2010; Ποιοι και γιατί δε μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας;


Αντώνης Περδικάρης (Δρ . Χημείας ΕΚΠΑ)
Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ04)
Ιονίων Νήσων


ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/