Τα τερατουργήματα του ΟΛΚΕ στην παραλιακή ζώνη της πόλης προχωράνε ακάθεκτα. Με τη δημιουργία μαρίνας στη Σπηλιά, πολυώροφου πλωτού παρκινγκ και χώρο ελλιμενισμού σκαφών στα καρνάγια, κλείνουν την πρόσβαση της πόλης (όλων των κερκυραίων καθώς και των επισκεπτών), στη βόρεια παραλιακή ζώνη.
Μαρίνα Σπηλιάς: Αφορά καταφύγιο....
ελλιμενισμού 80 σκαφών, περίφραξη περιοχής 7.800 τ.μ (πλατεία νέου φρουρίου) και 3 φυλάκια εισόδου καθώς και σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων. Η εκμετάλλευση της μαρίνας παραχωρείται στην κατασκευάστρια εταιρεία για 33 χρόνια.
Πλωτό πάρκιγκ: Δημιουργείται 3ώροφο πλωτό πάρκινγκ στην περιοχή της παραλιακής στα καΐκια, ύψους 7,5 μέτρων!! Το έργο εγκρίθηκε από το ΚΑΣ παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων! Ένα έργο που σε συνδυασμό με τη δημιουργία θαλάσσιου βραχίονα ύψους 3 μέτρων, αποκόπτει οποιαδήποτε οπτική επαφή με τη θάλασσα, το Βίδο, το Λαζαρέτο.
Μαρίνα στα καρνάγια: Προβλέπονται θέσεις ελλιμενισμού περ. 100 σκαφών, εκδιώκονται τα καρνάγια και η δυνατότητα επισκευών-συντήρησης 1500 καϊκιών της Κέρκυρας.
Ισχυρίζονται ότι τα έργα της μαρίνας θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη στην πόλη και στους επαγγελματίες. Αυτό από 80 σκάφη που θα ελλιμενίζονται, όταν στη μαρίνα των Γουβιών με 1200 σκάφη, η περιοχή «εκτός των τειχών» δεν ωφελείται οικονομικά από αυτήν.
Τα πραγματικά αποτελέσματα των έργων αυτών:
• Η αλλοίωση της πόλης και μάλιστα του πιο χαρακτηριστικού κομματιού της ανάμεσα από τα 2 φρούρια (στη μελέτη για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων δεν αναφέρθηκε η ύπαρξη του Νέου φρουρίου)
• Η έλλειψη πρόσβασης των κατοίκων σε όλη την παραλιακή ζώνη από το Καφέ Γυαλί μέχρι τις Αλυκές, η δε περιοχή της μαρίνας της σπηλιάς θα είναι κλειστή και φρουρούμενη από φυλάκια, αντίθετα απ’ ότι ισχυρίζονται.
• Η εξαφάνιση παραδοσιακών επαγγελματικών κλάδων – ναυπηγοξυλουργοί, επαγγελματίες αλιευτικών – καθώς και άλλοι κλάδοι και ειδικότητες εργαζομένων (ηλεκτρολόγοι, μηχανουργοί, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές), με εντελώς αμφίβολα αποτελέσματα για την υποσχόμενη οικονομική αναζωογόνηση. Οι μόνοι σίγουρα κερδισμένοι είναι οι εργολάβοι και οι εταιρείες εκμετάλλευσης των έργων.
Δε μπορεί ο ΟΛΚΕ, μια Ανώνυμη Εταιρεία με διορισμένη διοίκηση, να διαχειρίζεται να καταστρέφει και να ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, τη δική μας περιουσία με τα δικά μας χρήματα. Όλα αυτά με της ευλογίες της κεντρικής και τοπικής εξουσίας και τη σιωπηρή ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Ως πότε θα λυμαίνονται το Λιμάνι;
Ελευθερώστε την πόλη
Contra Rossa