Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ανάρτηση εγγράφων και εγκυκλίων στον ιστοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικών- Εφαρμόζεται;;;;;

Όπως είναι ήδη γνωστό, στον ιστοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) έχουν δημιουργηθεί ενότητες που αφορούν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα πεδία αυτά αναρτώνται αποφάσεις και εγκύκλιοι σχετικές με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μεταξύ αυτών, αναρτώνται και.........
απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που υποβάλλονται από υπηρεσίες σχετικά με θέματα ενδιαφέροντος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι αυτές οι απαντήσεις είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε θέματα που τίθενται κοινώς από τους πρωτοβάθμιους και τους δευτεροβάθμιους Ο.Τ.Α.
Στο πλαίσιο αυτό, για όσα θέματα αντιμετωπίζονται στην οικεία ενότητα του ιστοχώρου μας, οι ΟΤΑ θα πρέπει να αναζητούν εκεί τις απαντήσεις στα αντίστοιχα ερωτήματα και να δρουν ανάλογα, χωρίς να αναμένουν ιδιαίτερη απάντηση.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι Περιφέρειες να αποστείλουν το παρόν άμεσα τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού χωρικής τους αρμοδιότητας για ενημέρωση και ανάλογη εφαρμογή.