Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Διοίκηση στον ΟΠΑΠ

Συνάντηση με τα νέα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ είχε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν για το στίγμα του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Συγκεκριμένα ο Υπουργός:.............

1. Τόνισε ότι υποχρέωση της διοίκησης του ΟΠΑΠ είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας του οργανισμού προς όφελος των μετόχων του και του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού.


2. Ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να παραιτηθούν της αμοιβής τους με εξαίρεση αυτά που θα έχουν σχέση αποκλειστικής απασχόλησης με τον ΟΠΑΠ.


3. Κάλεσε το Δ.Σ. να επανεξετάσει το οργανόγραμμα, τις αμοιβές και τις δαπάνες του οργανισμού προκειμένου να προβεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό και σε περικοπές υπέρογκων και αδικαιολόγητων αμοιβών.


4. Έθεσε ως προτεραιότητα του νέου Δ.Σ. να εγγυηθεί τις διαφανείς διαδικασίες, ιδίως στο σκέλος των διαφημίσεων και των χορηγιών. Ζήτησε επίσης τη δημιουργία μητρώου και γενικών κανόνων που θα διέπουν τις σχετικές αποφάσεις.


Τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου είναι τα ακόλουθα:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:


Χάρης Σταματόπουλος


ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:


Γιάννης Σπανουδάκης


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.:


1. Δημοσθένης Αρχοντίδης
2. Παναγιώτης Βρυώνης
3. Γιώργος Κυριακός
4. Ευθαλία Σιαμάνη
5. Βενετσάνος Ρογκάκος
6. Νίκος Σοφοκλέους
7. Παναγιώτα Παπαδοπούλου
8. Χρυσή Χατζή
9. Μαρίνα Μασσαρά