Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Δεκτό το αίτημα της ΕΝΑΕ για συμμετοχή- Περιμένουν για τις αρμοδιότητες

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είχε σήμερα το πρωί το Δ.Σ της ΕΝΑΕ. Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος παρέδωσε στον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα υπόμνημα με τα πάγια και τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα......................
σε αυτό παρουσιάζονται και οι απόψεις της ΕΝΑΕ για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, κυρίως μέσω της επερχόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης.


Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα όσο και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη για την σημερινή μας συνάντηση. Θέσαμε το μέγα ζήτημα της αντιμετώπισης της χρηματοδότησης για την συντήρηση και την ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου. Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πάρα πολύ και ευθύνη για την επίλυσή του έχουν απέναντι στους πολίτες όχι μόνο εμείς αλλά και η κεντρική εξουσία. Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς ο Υπουργός έκανε δεκτή τη θέση μας, η ΕΝΑΕ να εκπροσωπείται στα συμβούλια του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καθώς με την εμπειρία μας, αλλά και με την μεταφορά των απόψεων των τοπικών κοινωνιών στην κεντρική εξουσία, γεγονός όπου μπορεί να επιλύσει πάρα πολλά σημαντικά θέματα. Επίσης περιμένουμε το μέγα θέμα των αρμοδιοτήτων εν όψη της διοικητικής μεταρρύθμισης και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία απάντηση εν όψη του Τακτικού συνεδρίου της ΕΝΑΕ που θα γίνει στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2010".