Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Τι λέει η Νε του ΚΚΕ για τις αγροτικές ενισχύσεις

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τη γενική κατακραυγή, τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των αγροτών αναγκάστηκε να δώσει μέρος του ποσού της ενιαίας ενίσχυσης ενώ πέρσι στην πλειοψηφία των αγροτών δόθηκε όλο το ποσό που δικαιούνται.
Με τις προκαταβολές αυτές η κυβέρνηση προσπαθεί να........
 ρίξει στάχτη στα μάτια των οργισμένων και αγανακτισμένων αγροτών λόγω της άσχημης κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε, με την εξευτελιστική τιμή του λαδιού και την αύξηση του κόστους παραγωγής.


Τελικά οι μεγάλες ανατροπές που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ότι θα κάνει σημαίνουν:


• Περικοπές για τους αγρότες
• Τσουχτερά χαράτσια σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο
• Νέα φοροεπιδρομή στο λαό που επωμίζεται ήδη ασήκωτα φορολογικά βάρη.



Οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστωση χρόνου στη κυβέρνηση και να απαιτήσουν την καταβολή όλου του ποσού που δικαιούνται πριν το τέλος του μήνα αφού δεν αποτελεί δική τους ευθύνη οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν στην ψηφιοποίηση. Εξ άλλου αποδείχτηκε στην πράξη ότι η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δεν έχει σχέση με την ψηφιοποίηση.


Τους καλούμε να καταδικάσουν την αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που είναι ίδια με την πολιτική της ΝΔ. Να δυναμώσουν μαζί με τους εργάτες του κοινούς αγώνες που έρχονται για την υπεράσπιση του εισοδήματος, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και πρόνοια, για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και λαϊκών αναγκών.