Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΔΥΣΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ατύχησαν 30.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι οι οποίοι είτε έδιναν εξετάσεις αλλεπάλληλες φορές στον ΑΣΕΠ για να συγκεντρώσουν μόρια, είτε υπηρετούσαν ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειες τους πληρώνοντας από την τσέπη τους νοίκια, φως, νερό τηλέφωνο, φαγητό, εισιτήρια, επειδή οι μισθοί τους ήταν αστείοι.


Το 2010 οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως..................
απλοί διοικητικοί υπάλληλοι που ζήτησαν ρουσφέτι και «εξυπηρετήθηκαν». Για το λόγο αυτό η προϋπηρεσία τους καταργείται με απόφαση του Υπουργείου Δια Βίου ανεργοι και Θρησκευμάτων.


Το παλιό όνειρο του Αρσένη να πετσοκόψει μία ολόκληρη γενιά από την Εκπαίδευση και να στείλει στα τάρταρα της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας χιλιάδες ανθρώπους, συνεχίζεται με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.


Το νέο νομοσχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους, θα γίνει μετά από «διαβούλευση» και βεβαίως θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ετσι, αν το 1997 χρειάστηκε η υπογραφή των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου για να εφαρμοστεί η νομοθεσία Αρσένη, τώρα θα απαιτηθεί και θα δοθεί η βουλευτική έγκριση.


Είπατε τίποτα; Στην υγεία των κοροϊδων…..