Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι- Ξεχαρβαλώνεται το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

Τη Δευτέρα, 30 Νοέμβρη 2009, έλαβε χώρα το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ, στο οποίο συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, παρουσία και μελών του Δ.Σ.της Π.Ε.Α., με τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Πανάρετο, ο οποίος, όμως, ............Α) δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση,

Β) δε διευκρίνισε τίποτα αναφορικά με τις εξαγγελίες του υπουργείου για αλλαγές στους διορισμούς και
Γ) δε δεσμεύτηκε προς καμία κατεύθυνση.


Δεδομένων των συνθηκών, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών τονίζει την κρισιμότητα της κατάστασης και την επιτακτική ανάγκη για συσπείρωση όλων των εκπαιδευτικών στο δίκαιο για όλους αγώνα μας.


Καλούμε όλα τα περιφερειακά τμήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτες γενικές συνελεύσεις για την κατάρτιση σχεδίου δράσης. Απευθύνουμε μήνυμα αγώνα προς όλους τους αναπληρωτές και ωρομισθίους να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις μας για τη δικαίωση των αιτημάτων μας.


Οι εξελίξεις διαφαίνονται επίφοβες και καθιστούν απαραίτητη τη συμμετοχή όλων, ώστε να συμπορευτούμε μαζικά στον αγώνα μας για τη διατήρηση του ισχύοντος μεικτού συστήματος διορισμού. Συγκεκριμένα ζητούμε :


· Να μη χαθεί ούτε μισό μόριο από τις προϋπηρεσίες των ενιαίων πινάκων όλων των εκπαιδευτικών
· Να συνεχίσουν οι διορισμοί να πραγματοποιούνται βάσει του ισχύοντος μεικτού συστήματος, με την ποσόστωση του 50% ΑΣΕΠ - 50% από την προϋπηρεσία
· Να παραμείνουν οι ρυθμίσεις του 30μηνου και του 24μηνου + ΑΣΕΠ


Αξιώνουμε από την κυρία υπουργό να μην προβεί στην άδικη τροποποίηση την οποία δήλωσε και με την οποία θίγει το σύνολο του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας.


Οι εκπαιδευτικοί που τόσα χρόνια απασχολούνταν στην ομηρία της ωρομισθίας ή διορίζονταν αναπληρωτές βλέπουν τώρα όλη την πορεία τους να διαγράφεται, παρόλο που οι ίδιοι εξυπηρετούσαν το κράτος με την κάλυψη των κενών σε προσωπικό. Αυτή η αδικία εις βάρος τους δεν πρέπει να περάσει!