Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Το Υπουργείο Παιδείας δεν εφαρμόζει το Πρόγραμμα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά προς τον ελληνικό λαό!...

Παρουσιάζουμε σήμερα δύο σημεία- κλειδιά του Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Με αυτό κέρδισε τις εκλογές. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να καταργήσει την προϋπηρεσία, να καθιερώσει εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και μετά να μετρά η προϋπηρεσία. Αυτά ήρθαν μετά, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που μάλλον δεν τηρεί τίποτα από όσα υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ και αφορούν τους εκπαιδευτικούς.........

ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη συνεχή αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία,
ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 5% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας. Από τον πρώτο χρόνο, από τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταρτίσει η κυβέρνησή μας, η αύξηση αυτή θα φτάσει το 1 δις ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη διαρκή επιμόρφωση, την αντικειμενική αξιολόγηση, τη συμμετοχή και την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών. Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς πρωταγωνιστές στην προσπάθεια για την αναγέννηση της παιδείας.


ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ

Εκπαιδευτικοί με επαγγελματικό και κοινωνικό κύρος. Αξιοπρεπείς μισθοί
για τους εκπαιδευτικούς που θα συνδυασθούν με τον αναβαθμισμένο ρόλο
τους, τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, την επιμόρφωση και αξιολόγηση της
εκπαιδευτικής μονάδας και του έργου τους. Κίνητρα για την προσέλκυση εκπαιδευτικών με εξειδικευμένα προσόντα σε σχολεία που σήμερα δεν θεωρούνται ελκυστικά λόγω γεωγραφικής θέσης ή άλλων συνθηκών. Ενισχύουμε την αρχική εκπαίδευση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης με σειρά μαθημάτων, με σεμινάρια παιδαγωγικής και διδακτικής και με κατάρτιση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.