Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αρχίζουν κινητοποιήσεις

Με τις εξαγγελίες για «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει προσλήψεις με τους όρους της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Τα περί προσλήψεων με διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω του ΑΣΕΠ πάνω απ’ όλα σημαίνουν την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, την κατάργηση του πτυχίου ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Με εργαλείο τον .....
ΑΣΕΠ, με προσχηματικό τρόπο και στο όνομα της αξιοκρατίας χτυπούν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, δικαιολογούν και διαιωνίζουν την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών.
Με τις εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου, 25000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι – ΠΔΣ – Ενισχυτική) βρίσκονται στην κυριολεξία «επί ξύλου κρεμάμενοι». Αφού τους κορόιδεψαν και τους έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» με τις διάφορες προϋπηρεσίες, τώρα τους πετούν σαν «στημένες λεμονόκουπες». Για την εξέλιξη αυτή ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης, της συνδιαχείρισης σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ που έσπρωχναν τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στο κυνήγι της μοριοδότησης και της προϋπηρεσίας, ώστε να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό με το 18μηνο, δηλαδή πρώτα ελαστικές σχέσεις εργασίας και μετά μονιμοποίηση.
Η Υπουργός Παιδείας έκανε καθαρό πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται στα πλαίσια του αποκεντρωμένου-διαφοροποιημένου σχολείου και «ως προς τον τόπο και ως προς το χρόνο», προσλήψεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και της Περιφέρειας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.
Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές).
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
1800 ευρώ στο νεοδιόριστο. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.
Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ωρομισθίων στην ΠΔΣ και την ενισχυτική.
Μέτρα για τη νέα γρίπη.
Να προσληφθούν τώρα καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στα σχολεία.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
Συμμετοχή στην κινητοποίηση ωρομίσθιων-αναπληρωτών στις 28/11 στο Σύνταγμα 12:30 στα Προπύλαια
Συμμετοχή στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 30-11-2009 στο ΥΠΕΠΘ 12:30 μ.μ.
Τέλος, η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε η εγγραφή των συναδέλφων ωρομισθίων στην ΕΛΜΕ Πειραιά να είναι 5 ευρώ.