Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Διεθνές Φεστβάλ Κρίκετ στην Κέρκυρα

Μετά την επιτυχία της περυσινής εκδήλωσης με τίτλο "Ionian inspires", που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market, φέτος η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών διοργανώνει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή και πρωτότυπη εκδήλωση.
Η φετινή εκδήλωση θα προβάλλει τα Ιόνια Νησιά μέσα από ένα αγαπημένο στους Βρετανούς άθλημα, το οποίο ωστόσο είναι συνδεδεμένο με τα Ιόνια και ιδιαίτερα την Κέρκυρα:
Το κρίκετ. Στο πλαίσιο αυτό, τo "Ionian inspires" θα προσκαλέσει, εν μέσω της World Travel Market, δημοσιογράφους του αθλητικού και του τουριστικού ρεπορτάζ, διασημότητες του χώρου και διαμορφωτές γνώμης της Βρετανίας στο παλαιότερο και πλέον ιστορικό γήπεδο κρίκετ παγκοσμίως, το γήπεδο των Lords στο Λονδίνο, προκειμένου να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή Διεθνούς Φεστιβάλ Κρίκετ στο Ιόνιο.
Η εκδήλωση, που θα γίνει σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 19:00.
Στην κεντρική αίθουσα του... "ναού" του κρίκετ θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιείται κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με τη συμμετοχή διάσημων αθλητών του κρίκετ, παιδικών ομάδων, αλλά και απλών φίλων του αθλήματος.Στόχος είναι, αφενός η θεσμοθέτηση και υλοποίηση του Φεστιβάλ σε μόνιμη βάση, η προσέλκυση θεματικού τουρισμού και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αφετέρου η διάδοση του βαθύτερου πνεύματος του κρίκετ, όπως αυτό εκφράζεται από το σύνθημα “catch the spirit”, που σηματοδοτεί την επέτειο ενός αιώνα κρίκετ.
Το φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο, κατ`αρχήν, στην Κέρκυρα, τόπο ιδανικό γι`αυτή την πολύμηνη γιορτή, αφού εκτός από το γεωπολιτικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το νησί, ως σημείο συνάντησης Ανατολής και Δύσης, έχει συνδυάσει μια περίοδο της ιστορίας του με το κρίκετ.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρίκετ.


ΠΗΓΗ:http://www.traveldailynews.gr/