Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Το ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Αυτή τη φορά κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο “MARE MONTE” με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, αφού αυτό ετοιμαζόταν να κλείσει έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους από τον Αύγουστο. Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, είναι συνέχεια και άλλων ανάλογων περιστατικών που έχουν γίνει και σε άλλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.
Αέρα στους μεγαλοξενοδόχους και ξενοδοχειακούς πράκτορες αλλά και γενικότερα στο κεφάλαιο να αυθαιρετούν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους δίνει η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ πριν και του ΠΑΣΟΚ τώρα, που θεωρούν τον τουρισμό ως τον κατεξοχήν οικονομικό κλάδο με στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της οικονομίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της.
Είναι το τουριστικό μοντέλο που επικράτησε και δίνει « γη και ύδωρ» στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, είναι η πολιτική της κερδοφορίας του κεφαλαίου που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.
Όπως φάνηκε από την κινητοποίηση των εργαζομένων ρόλο έπαιξε με τις ενέργειες της η αστυνομία, διευκολύνοντας τον ξενοδόχο και τουριστικό πράκτορα να μεταφέρει χωρίς εμπόδια τους τουρίστες σε άλλο ξενοδοχείο, αποκαλύπτοντας στους ίδιους τους εργαζόμενους το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης και επιχειρηματιών.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις πολιτικές όπως εκφράζονται είτε από την ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ.
Απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοσίας να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες που θίγονται από τη συγκεκριμένη πολιτική όπως π.χ. το “all inclusine” και να παλέψουν για άλλη τουριστική πολιτική που οι διακοπές θα είναι αναφαίρετο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας, ικανοποίηση του οποίου πρέπει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Η όποια τουριστική ανάπτυξη θα έχει επίκεντρο της τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.