Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Επαφές και συναντήσεις της ΑΛΙΚΗΣ ΛΟΥΒΡΟΥ υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης από τους τοπικούς φορείς αλλά και τα σωματεία του νομού Κέρκυρας για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τους προβληματισμούς των πολιτών και την εκστρατεία για συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων νέων στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, το προσωπικό της νομαρχιακής διεύθυνσης γεωργίας και ειδικούς.
Άδραξε της ευκαιρίας να ενημερωθεί για όλα τα περιβαλλοντικά θέματα του νομού μας και να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της για την υλοποίηση των προγραμμάτων προστασίας των περιοχών NATURA, την ανάγκη για προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά πάντα με γνώμονα τη λογική αποφεύγοντας τους γιγαντισμούς και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Σχετικά με το θέμα τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην θαλάσσια περιοχή των διαπόντιων νήσων, εξέφρασε τους ενδοιασμούς της. Χρειάζεται συλλογικός διάλογος και επανεξέταση της δυνατότητας εγκατάστασης πάρκων αιολικής ενέργειας στην ξηρά. Απαραίτητος θεωρείται ο εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με σύγχρονα παιδαγωγικά μέσα και διαδραστικές δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Μεγάλο περιβαλλοντικό αλλά και τοπικό έργο έκρινε την κατασκευή των δυο φραγμάτων που θα εξασφαλίσουν πόσιμο νερό για τουλάχιστον 20-30 χρόνια.
Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με την συμμετοχή της στις περιοδείες του κομματικού συνδυασμού στο νομό και την ευκαιρία επαφών με τους κατοίκους της υπαίθρου. Στο νησί των Παξών της δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσει με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με τη νεολαία για το θέμα του τουρισμού αλλά και τα προβλήματά τους κατά την περίοδο του χειμώνα. Τους επαίνους τους εξέφρασαν οι κάτοικοι για το σύγχρονο σχολικό κέντρο που λειτουργεί στο νησί αλλά και τους προβληματισμούς τους σε θέματα υγείας, κρίνοντας δε ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων 25 ετών. Έδωσε την υπόσχεση να επισκεφθεί σύντομα ξανά το νησί, φιλοξενούμενη φίλων, κατά την χειμερινή περίοδο ώστε να αντιληφθεί καλύτερα τα προβλήματα αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου όντας παρούσα στην τελετή παράδοσης του νέου νοσοκομείου, από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στη διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου, δήλωσε τον θαυμασμό της για το έργο που παραδίδεται προς χρήση στον κερκυραϊκό λαό και τόνισε πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν η τροποποίηση του άρθρου 101 του συντάγματος που δίνει την δυνατότητα να στελεχωθεί το νέο νοσοκομείο με ιατρούς και νοσηλευτές κατοίκους του νομού μας. Το νέο νοσοκομείο αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας και εντάσσεται στα πιο σύγχρονα της Ελλάδας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής της, τα πανέμορφα χωριά Μάρμαρο, Γιαννάδες, Κανακάδες, Δουκάδες, Σκριπερό. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ηλικιωμένους που της εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εγκατάλειψη από τους νέους των χωριών. Στην Αχαράβη & το Σιδάρι συνομίλησε με νέους πίνοντας καφέ σε κεντρικά καταστήματα της περιοχής και να ακούσει της απόψεις τους για την πολιτική, την καθημερινότητα κ.α.
Η εκστρατεία ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας αλλά και μετά το πέρας των εκλογών με γνώμονα την ευαισθητοποίηση των νέων για τα κοινά και την μεταφορά των απόψεών τους στην πολιτική σκηνή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Την ΔΕΥΑΚ, τον ΟΤΕ, το 2ο & 3ο Ενιαίο Λύκειο και το Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλίκη Λούβρου, στα πλαίσια ενημέρωσής της από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νομού.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κερκυραίων Α. Κουρής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενημέρωσαν την κ. Λούβρου για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Κερκυραίων κατά τα τελευταία χρόνια, για την δυσκολία στην χρηματοδότηση των νέων έργων αλλά και την άρτια συνεργασία της εταιρείας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η υποψήφια βουλευτής ,είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για το σύγχρονο πρόγραμμα δια αποστάσεως παρακολούθησης του συστήματος ύδρευσης και αγωγών ομβρίων υδάτων.
Στον ΟΤΕ
Ο Προϊστάμενος του ΟΤΕ και οι διευθυντές των αρμοδίων τμημάτων ενημέρωσαν την υποψήφια βουλευτή, για τα άλματα που έγιναν στον ΟΤΕ μετά την ιδιωτικοποίηση του και τους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης του οργανισμού. Η νέα γενιά πλέον έχει εισέλθει στον οργανισμό και παράγει ένα αξιόλογο έργο, τόνισε ο αρμόδιος προϊστάμενος. Η κ. Λούβρου είχε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και να συζητήσει με πολίτες για την ποιότητα των υπηρεσιών.
Στα Ενιαία Λύκεια
Δίνοντας μεγάλη βάση στον τομέα της εκπαίδευσης η επίσκεψη στο 2ο & 3ο Ενιαίο Λύκειο Κέρκυρας έδωσε την ευκαιρία στην κ. Λούβρου να ενημερωθεί από τους διδάσκοντες για τα θέματα παιδείας στον νομό μας, όπως και για την ετοιμότητα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την νέα γρίπη. Συζήτηση ακολούθησε για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης για να μπορέσει να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης.
Στο Νοσοκομείο
Στον χώρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας η κ. Λούβρου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ασθενείς και προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για το νέο νοσοκομείο Κέρκυρας που παραδόθηκε την Κυριακή από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στη διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου. Θετικές ήταν οι γνώμες του κοινού, που εξέφρασε την αγωνία του για την άμεση λειτουργία του νέου νοσοκομείου.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Στην συνέντευξη που παρέθεσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αντέννα Κέρκυρα», και στον Γιάννη Ασωνίτη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην 27η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και τόνισε την ανάγκη συλλογικής διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε από κοινού να καταλήξουν σε στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον του τουρισμού για τα επόμενα 20 χρόνια. Χαιρέτησε την ιδιωτική πρωτοβουλία υλοποίησης εξειδικευμένων υπηρεσιών βέλτιστης ποιότητας και τόνισε την σημασία εκσυγχρονισμού των τουριστικών καταλυμάτων, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη.
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
Επίσκεψη πραγματοποίησε σε χωριά των Δήμων Φαιάκων, Κασσωπαίων και την περιοχή των Γουβιών-Κοντοκαλίου.

ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συνέντευξη θα παραθέσει στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Κέρκυρα στις 10.00 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Επτάνησα στις 14.00
Περιοδεία θα πραγματοποιήσει στις περιοχές Νυμφών, Περίθειας, Καρουσάδων, Ρόδας, Επίσκεψης και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θιναλίων.