Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Καταδικάζει και το ΠΑΣΟΚ

Aπαράδεκτες και καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό λαό της Κέρκυρας είναι οι αναφορές του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ στην Κέρκυρα κ. Φώτη Γαστεράτου στη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ όλων των κομμάτων ο οποίος αποκάλεσε «επανάσταση» την χούντα της 21ης Απριλίου, πρότεινε προκλητικότατα τη μεταφορά του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στο Λαζαρέτο και όταν οι παριστάμενοι διαμαρτυρήθηκαν διότι πρόκειται για τόπο εκτέλεσης αγωνιστών και τόπο ιστορικής μνήμης αποκάλεσε τους εκτελεσθέντες «προδότες» οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλώς εκτελέστηκαν!!
Ο κ. Γαστεράτος ήταν εμφανές ότι αναζητούσε ευκαιρία για να προκαλέσει τα δημοκρατικά αισθήματα των παρισταμένων αλλά και των Κερκυραίων γενικότερα. Με τις συγκεκριμένες δηλώσεις ωστόσο ξεπέρασε κατά πολύ τα εσκαμμένα και την ανοχή που μπορεί να «αντέξει» η δημοκρατία.
Είναι προφανές όταν αν το κόμμα του ΛΑΟΣ έχει τέτοιους εκπροσώπους-μέλη στις τάξεις του, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως μετριοπαθές ούτε να αρνείται την τοποθέτησή του στα άκρα του πολιτικού φάσματος.
Η δημοκρατία την οποία προφανώς δεν πρεσβεύει το συγκεκριμένο μέλος του ΛΑΟΣ του δίνει το δικαίωμα να ομιλεί, δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει κατάχρηση αυτής της ελευθερίας φτάνοντας στα όρια του ποινικού δικαίου.