Ποιός έγραψε αυτό άρθρο- "οφειλόμενη απάντηση" όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος;
Σήμερα συμφωνεί ή διαφωνεί με όσα γράφει;
Τα γραπτά μένουν. Και η απόδειξη της χρησιμότητας του γραπτού τύπου, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά.
Εμείς δεν δημοσιεύουμε το όνομα του συντάκτη του κειμένου αυτού. Κάντε κι εσείς κάτι....
Η μακιαβελική τακτική Δρυ, Φαναριώτη και Μικάλεφ
για μετάθεση ευθυνών και προσωπικά πολιτικά οφέλη.
...μια οφειλόμενη απάντηση του .........................................
Κέρκυρα 23 Οκτωβρίου 2002
Ο κ. Σωτήριος Μικάλεφ το βράδυ της αναμέτρησης της 20ης Οκτωβρίου 2002 επιτέθηκε άδικα και αβάσιμα εναντίον μου, αφού πρώτα πέρασε από το εκλογικό κέντρο του κ. Μάστορα και εναγκαλίστηκε με τον κ. Μάστορα, τον κ. Λέσση και όλους τους άλλους επί μια τετραετία σύμμαχους και συνεργάτες του.
Στην αρχή νόμισα ότι οφείλεται σε πικρία ή εκνευρισμό του της στιγμής και δεν είχα σκοπό να απαντήσω. Όταν όμως πέρασαν οι ώρες και οι μέρες και ο μεν κ. Μικάλεφ ούτε ανακάλεσε ούτε ζήτησε συγνώμη ο δε λαλίστατος κ. Δρυς, ο οποίος ελέγχει ή επιδιώκει να ελέγχει σχεδόν τα πάντα στην Κέρκυρα, από το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το Ψυχιατρείο, την Περιφέρεια, τη Νομαρχία, μέχρι το Λιμενικό Ταμείο, και τον τελευταίο Δήμο και το τελευταίο σωματείο δεν έκανε καμία δήλωση, στον δε κ. Φαναριώτη ανέθεσε χθες και ρόλο Μπέρια, είμαι αναγκασμένος να απαντήσω και ο λαός της Κέρκυρας δικαιούται να πληροφορηθεί τα εξής αληθή γεγονότα:
· Η δήλωση Μικάλεφ εναντίον τριών κορυφαίων στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας φαίνεται ότι δεν ήταν «αυθόρμητη», αλλά έγινε καθ' υπαγόρευση του κ. Δρυ. Μια μακιαβελική πρακτική για να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες Δρυ για τα εκλογικά αποτελέσματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κέρκυρα και να μετατοπίσει τις ευθύνες σε αναίτιους και αμέτοχους. Η επιλογή Μικάλεφ δεν ήταν επιλογή ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά προσωπική επιλογή του Γ. Δρυ καθ' όσον ούτε τα 1.200 μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας ούτε η Κεντρική Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε το Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποφάσισαν Μικάλεφ.
Συγκεκριμένα:
Παραβίασαν ευθέως το άρθρο 37 του Καταστατικού που ορίζει ότι «Η Κ.Ε. αξιολογεί και αποφασίζει για τις υποψηφιότητες των εν ενεργεία Νομαρχών καθώς και των Δημάρχων των πρωτευουσών των Νομών και των πόλεων άνω των 70.000 κατοίκων, ύστερα από αξιολόγηση-πρόταση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ή της Δημοτικής Ολομέλειας αντίστοιχα. Για τις θέσεις Νομαρχών, Δημάρχων πρωτευουσών Νομών και Δήμων άνω των 70.000 κατοίκων όπου δεν αποφασίζεται η υποστήριξη εν ενεργεία Νομάρχη ή Δημάρχου, διενεργούνται προκριματικές εκλογές».
Καταπάτησαν τα αναφαίρετα και αδιαπραγμάτευτα πολιτικά δικαιώματα των μελών και στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας να ψηφίσουν για Νομάρχη και Δήμαρχο της πόλης της Κέρκυρας.
Τα ίδια μέλη που ήταν ικανά να εκλέξουν Πρόεδρο και Πρωθυπουργό Δρυς - Κοντομάρης - Φαναριώτης και οι συνεργάτες τους τα έκριναν ανίκανα να ψηφίσουν για . Νομάρχη και Δήμαρχο!!!
β) Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε αποφασίσει ότι όπου υπάρχει Δήμαρχος που είχε υποστηριχθεί το 1998 από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αυτοδίκαια και το 2002 υποστηριζόμενος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκτός εάν υπάρχει ειδικά τεκμηριωμένη απόφαση με τους λόγους είτε πολιτικούς είτε άλλους για τους οποίους δεν πρέπει να είναι ξανά υποστηριζόμενος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τους οποίους έπρεπε να καταγράψουν σε απόφαση οι βουλευτές και η Νομαρχιακή.
γ) Χωρίς να υπάρχει πολιτικός ή άλλος λόγος, χωρίς να υπάρχει απόφαση με πολιτική ανάλυση των βουλευτών και της Νομαρχιακής, η Νομαρχιακή Επιτροπή, κατ' επιθυμία του Γ. Δρυ, και κατά πλειοψηφία 9 - 6 έκρινε εαυτήν πολιτικά ανίκανη και ακατάλληλη να υποδείξει το πρόσωπο υποψήφιου Δήμαρχου στηριζόμενου - προτεινόμενου από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και «παρέπεμψε το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή» χωρίς να υπάρχει ούτε μια σελίδα «πολιτική ανάλυση» ή εισήγηση και ενώ σχεδόν όλα (εάν όχι όλα) τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας είχαν δημοσίως διατυπώσει τη γνώμη να μην δοθεί χρίσμα σε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν δηλώσει εδώ και δύο χρόνια ότι έχουν συγκροτήσει ψηφοδέλτια (Σαρλής, Μικάλεφ, Λούμπος). Μετά από πιέσεις του Γ. Δρυ δόθηκε το χρίσμα στον Σ. Μικάλεφ, χωρίς απόφαση Κεντρικής Επιτροπής και χωρίς απόφαση Εκτελεστικού Γραφείου!!! Έτσι παραβίασαν ακόμα και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Υποκατέστησαν το κόμμα, τις πολιτικές κομματικές λειτουργίες και εμάς, τα πρόσωπα, από τα γκάλοπς.
Τα γκάλοπς όμως στη Κέρκυρα συνδέθηκαν με αδιαφανές πολιτικό χρήμα στο τρίγωνο: Αδιαφανής προέλευσης πολιτικό χρήμα , άμεση και έμμεση χρηματοδοτούμενη πολιτική διαφήμιση κάποιων και δυσφήμηση άλλων από τηλεοράσεις - ραδιόφωνα - εφημερίδες - γκάλοπ που διεξήγοντο σε γνωστές ημερομηνίες για κάποιους, άρα μπορούσαν μέσω των χειραγωγηθέντων Μ.Μ.Ε. να γίνεται συγκεκριμένη προβολή ή δυσφήμηση αντίστοιχα άρα κατευθυνόμενα γκάλοπς.
· Οι πολιτικοί άνδρες οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να μη δείχνουν δειλία.
· Δεν έκανα καμία δήλωση ή ενέργεια, για να επηρεάσω ψηφοφόρους, ενώ το 1998 ο κ. Μικάλεφ με επίσημη ανακοίνωση της «ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ» στα Μ.Μ.Ε και τις εφημερίδες στις 15-10-1998, δηλαδή 3 μέρες πριν από την επαναληπτική αναμέτρηση καλούσε τους 4.907 ψηφοφόρους τους να μην ψηφίσουν Ε.ΚΙ.Π. - Σαρλή άρα να ψηφίσουν Μάστορα.
Ενώ στον πρώτο γύρο των εκλογών του 1998 το αποτέλεσμα ήταν:
1ος Σαρλής 6.548 ή 37%,
2ος Μάστορας 5.124 ή 28,90%,
3ος Μικάλεφ 4.907 ή 27,7% και
4ος Πιέρρης 1.093 ή 6,1%
στον δεύτερο γύρο από τις 4.907 ψήφους Μικάλεφ, 2.747 ψήφοι ή ποσοστό περίπου 70% πήγαν στον Μάστορα και στον Σαρλή πήγαν λιγότεροι από 1.500 ψήφοι ή 25%.
Εφέτος ενώ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν:
1ος Μάστορας με 6.971 ψήφους ή 36,23%,
2ος Μικάλεφ με 5.399 ψήφους ή 28,06%,
3ος Σαρλής με 5.348 ψήφους ή 27,79% και
4ος Χάρης Μάστορας με 1.523 ψήφους ή 7,92%, με μεγαλύτερη αποχή, περισσότερα άκυρα και λευκά.
Από τους 5.348 ψήφους Σαρλή, 3.502 ψήφοι ή ποσοστό 70% πήγαν στον Μικάλεφ και λιγότεροι από 2.000 ψήφοι ή ποσοστό25% πήγαν στον Μάστορα.
Με δύο λόγια, από τον Σαρλή στον Μικάλεφ πήγε ποσοστό ψήφων υπερδιπλάσιο απ' ότι πήγε από τον Μικάλεφ στον Σαρλή το 1998.
Εάν υπολογισθεί ότι ο συνδυασμός της Ε.ΚΙ.Π.-Σαρλή ήταν πολυκομματικός και αδέσμευτος, αφού συμμετείχαν σημαίνοντα στελέχη της Ν.Δ., (οι κ.κ. Μανωλάτος, Γκόγκας, Μεμής, Μεταλληνός, Σοποτινός κ.α.α), του ΣΥΝ (Νικολούζος, Σαλβάνος, Βέργος), του Μιχάλη Χαραλαμπίδη (Δουκάκης, Μεϊντάνης) και κομματικά ανένταχτοι (οι κ.κ. Γιοχάλας, Δημουλάς, Βεντούρας, Καρύδη, Πανάρετου, Σουέρεφ, Κασφίκη, Ορφανού, Φίλιππα) κ.α.) προκύπτει αβίαστα ότι το σύνολο των Πασοκικής προέλευσης ψήφων Σαρλή πήγε στον Μικάλεφ.
Οι κύριοι Δρυς, Κοντομάρης, Φαναριώτης, Μικάλεφ κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαγράψει πρώτα τον εαυτό τους, αφού διέσπασαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1998 κατεβάζοντας το αντάρτικο ψηφοδέλτιο Μικάλεφ, στην ανίερη και αντιδημοκρατική λογική να έχουν παντού ανθρώπους τους, μολονότι προηγήθηκαν (ανολοκλήρωτες) εσωκομματικές διαδικασίες βάσης και ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποφάσισε τη στήριξη του Συνδυασμού του Χρύσανθου Σαρλή «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Για το Δήμο Κερκυραίων οι κ.κ. ΔΡΥΣ, Κοντομάρης, Φαναριώτης, Μικάλεφ ακολούθησαν τακτική υποκρισίας με λόγια για ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προσπάθησαν να επιβάλλουν την προσωπική τους επιλογή ως κομματική επιλογή.
Επί 4 χρόνια ο κ. Μικάλεφ ήταν σε πλήρη συμμαχία με τον κ. Μάστορα και τη Ν.Δ. σε μια συμπεφωνημένη κοινή άγρια αναμέτρηση εναντίον της Δημοτικής Αρχής.
Συγκεκριμένα:
Ενώ το 1998 Δρυς - Κοντομάρης όχι μόνο δεν παρείχαν καμία βοήθεια στον συνδυασμό Ε.ΚΙ.Π. - Σαρλή και δεν έφεραν ούτε έναν υπουργό, φέτος ο Δρυς έφερε την μισή σχεδόν κυβέρνηση για να στηρίξει από τα μπαλκόνια και την τηλεόραση με ρητή αναφορά την προσωπική του επιλογή για Μικάλεφ, μέσα σ' ένα μήνα (π.χ. Σκανδαλίδης, Ανωμερίτης, Δρυς, Χριστοδουλάκης, Στεφανής, Αλευράς, Χυτήρης) και τον δημοφιλέστερο υπουργό της κυβέρνησης Χρυσοχοϊδη. Όσοι υπουργοί δεν ήρθαν στην Κέρκυρα για 8 χρόνια τους έστειλαν σε ένα μήνα για να στηρίξουν ανοιχτά σε συγκεντρώσεις τις προσωπικές επιλογές Δρυ, χωρίς ούτε ένα δώρο για την Κέρκυρα.
Επί 4 χρόνια ο Δρυς και οι συνεργάτες του (Κοντομάρης - Φαναριώτης - Μικάλεφ) μας πολέμησαν ανοιχτά και υπόγεια σε όλα τα μέτωπα και επίπεδα, μηδένισαν και ισοπέδωσαν το πλούσιο έργο μας επειδή δεν είμαστε πιόνια του στη προσωπική σκακιέρα του.
Μερικά παραδείγματα:
Στις βουλευτικές εκλογές 2000 ο Γ. Δρυς, για να πάρει ψήφους της πόλης, δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με 2 δις δρχ. τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας.
Δραχμή δεν έστειλε η κυβέρνηση.
Δεν άφησαν τον υπουργό πολιτισμού Ευαγγ. Βενιζέλο να εγκαινιάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μον-Ρεπό, ενώ λειτουργεί από τον Απρίλιο. Η Κέρκυρα είναι ίσως ο μόνος νομός που δεν έχει επισκεφθεί επίσημα ο Πρωθυπουργός!
Έκαναν παρεμβάσεις στο κράτος και αλλαχού για να μη προχωρήσουν έργα της πόλης και να έχουμε λαϊκή δυσαρέσκεια.
Τρεις μέρες προ των εκλογών 10-10-2002 έφερε τον υφυπουργό Νάσο Αλευρά, προσήλθε και ο ίδιος, να μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του Μικάλεφ, γεγονός πρωτοφανούς κομματικής και κυβερνητικής ανάμειξης και παρέμβασης από το 1974 μέχρι σήμερα στα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση.
Κραύγαζε στην ίδια συγκέντρωση ο Γ.Δρυς: «Όλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ».
Ο Μικάλεφ ανέφερε οξύτατα 60 φορές το όνομα Σαρλής και τη Δημοτική Αρχή και μία το όνομα Μάστορας ενώ ούτε μια τη λέξη δεξιά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα: κυβέρνηση - ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήραν μόλις 28% στο Δήμο Κερκυραίων. Και μάλιστα εκκρεμεί ένσταση για νοθεία που παραπέμπεται στο εκλογοδικείο.
Απόδειξη ήταν ως συνέχεια της υποστήριξης Μικάλεφ προς Μάστορα στον 2ο Γύρο το 1998, το 1999 η παράταξη του κ. Μάστορα ψήφισε για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Μικάλεφ, το δε 2001 ο κ. Μικάλεφ ψήφισε για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Μπουζούκη της Νέας Δημοκρατίας.
Οι εναγκαλισμοί Μικάλεφ- Μάστορα της Κυριακής ήταν μια φυσιολογική στιγμή αγάπης δύο στενών συνεργατών, δύο συμμάχων επί μια 4ετία.
Ο κ. Μικάλεφ έδωσε και εφέτος μονομέτωπο προεκλογικό αγώνα εναντίον Σαρλή-Ε.ΚΙ.Π. Ακόμα και μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου δεν έκανε ούτε μία δήλωση κατά του Συνδυασμού του κου Μάστορα ή κατά της Ν.Δ.
Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι τραγικά ή αρνητικά για τους Δήμους Παξών, Λευκιμμαίων, Μελιτειέων, Αχιλλείων, Παλαιοκαστριτών, Εσπερίων, το νησί των Οθωνών.
Αλλαξε ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στο Νομό.
Τέλος, στην μακιαβελική πρακτική των κ.κ. Δρυ - Φαναριώτη για καθαίρεσή μου απαντώ:
Ο κ. Φαναριώτης ενήργησε αυθαίρετα, αφού δεν είχε εξουσιοδότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Δεν είχε αρμοδιότητα να μιλήσει για «καθαίρεση» μελών ανώτερου από αυτού οργάνου.
Στην Περιφερειακή Επιτροπή Ιονίων Νήσων ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εξέλεξαν τα χιλιάδες μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τα Ιόνια Νησιά.
Καμία απόφαση κεντρικής Επιτροπής για «καθαίρεσή μου» δεν υπάρχει. Ούτε το καταστατικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προβλέπει τέτοια διαδικασία.
Οι καθαιρέσεις συνέβαιναν στα ολοκληρωτικά - σταλινικά καθεστώτα, τα οποία κατέρρευσαν το 1999.
Όσοι μετέρχονται τέτοιες σταλινικές - αντιδημοκρατικές μεθόδους κόβοντας - ράβοντας κοστούμια για το δικό τους κοντό πολιτικό ανάστημα και χρησιμοποιούν μηχανισμούς παραπληροφόρησης σπέρνοντας φόβους στην κοινωνία για να επιβιώνουν οι ίδιοι πολιτικά, κατοχυρώνουν την πολιτική τους ανεπάρκεια και την καταστροφική παρουσία τους για τον τόπο και τα δημοκρατικά δρώμενα.
Όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά και πρώτοι οι βουλευτές, οφείλουν να δώσουν στην δημοσιότητα αναλυτικά το έσχες και το πόθεν της οικονομικής τους κατάστασης από την πρώτη ημέρα ενασχόλησής τους με τα κοινά μέχρι σήμερα.
Ο αγώνας για την Δημοκρατία μέσα και έξω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζεται αποφασιστικά και ασυμβίβαστα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με τίμησαν με την ψήφο τους.