Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ραντεβού στη ΔΕΘ δίνουν οι εργαζόμενοι με αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται ακάθεκτη σε ότι απέμεινε από τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
Τελευταία στο στόχαστρο μπήκαν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα με τον αποχαρακτηρισμό πολλών κλάδων όπως: Καμαριέρες, σερβιτόροι, μάγειροι, λαντζιέρηδες,
Κομμωτές ,μουσικοί και πολλά άλλα ανθυγιεινά επαγγέλματα στα οποία αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια.
Έτσι από 600.00 που είναι σήμερα ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ δεν θα μείνουν ούτε οι μισοί!
Παράλληλα μπαίνει άγριο μαχαίρι στις αναπηρικές συντάξεις .
Ήδη με το Ν.2084 της Ν.Δ. αυξήθηκαν τα ποσοστά και οι προϋποθέσεις για αναπηρική σύνταξη. Έτσι για να πάρει σήμερα ένας αναπηρική σύνταξη πρέπει να έχει αναπηρία πάνω από 50% και για πλήρη σύνταξη πάνω από 80% δηλαδή ετοιμοθάνατος, οι δε συντάξεις είναι πείνας όταν η μέση σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500€ το 2009.Όσο για το μεγάλο ποσοστό αναπηρικών συντάξεων οφείλεται στην πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας τόσο στα μέτρα ασφαλείας όσο και στις συνθήκες εργασίας,έτσι που τα κέρδη είναι βουτηγμένα στο αίμα και στην υγεία των εργατών και αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχώς αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα σε κάθε τομέα της εργασίας.
Επίσης ο διαχωρισμός του ΙΚΑ σε δύο σε τμήματα α. ασφάλισης -συνταξιοδότησης και
β. τμήμα Υγείας σκοπό έχει να περικόψει τις δαπάνες, θα χειροτερέψει την προσφερομενη περίθαλψη,θα φορτωθεί στο ΙΚΑ ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στη συντήρηση των δημόσιων νοσοκομείων και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , και τη προληπτική υγιεινή,(όπως γίνεται με τα εμβόλια που θα στοιχίσουν μερικές εκατοντάδες εκατ.ευρώ.
Η κυβέρνηση χρωστάει στο ΙΚΑ πάνω από 3,5 δις ευρώ από τις δαπάνες υγείας,ακόμη αυτός ο διαχωρισμός είναι προπομπός και διευκολύνει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας που θα περιλαμβάνει την ατομική δαπάνη για κάθε ασφαλισμένο ή προστατευόμενο μέλος.
Η οριστική ρύθμιση των οφειλών της εργοδοσίας νομοθετικά, νομιμοποιεί την ασυδοσία και τη καταλήστευση του ΙΚΑ από τους εργοδότες και δημιουργεί κακό προηγούμενο για όσους εργοδότες καταβάλλουν κανονικά εισφορές.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας διαμαρτύρεται έντονα και απαιτεί την πλήρη κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ολο το συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά-αντιασφαλιστικά μέτρα που θα κάνουν τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων ακόμη χειρότερη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της 5/9/200 στην ΔΕΘ για να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές και να ενισχύσουμε τα δικαιώματα μας.
Καλούμε την ΓΣΕΕ να προκηρύξει άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.