Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Εσπερίων- Τι λέει η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της

Ο επίμονος αγώνας που έδωσαν οι εργαζόμενες στο δήμο εσπερίων κέρδισε μέρα τη μέρα, όχι μόνο τη συμπάθεια, αλλά και τη στήριξη των γονιών του παιδικού σταθμού και των δημοτών του δήμου Εσπερίων. Ο αγώνας αυτός βρίσκει απήχηση στους εργαζόμενους των δήμων αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων της Κέρκυρας. Αποτέλεσε την ύστατη προσπάθεια από πλευράς των εργαζομένων να περισώσουν το ελάχιστο και αυτονόητο δικαίωμά τους στην πληρωμή του καθημερινού τους μόχθου, της εργασίας τους, που για 9 μήνες η δημοτική αρχή τους στερούσε, επικαλούμενη νομικά εμπόδια.
Οι εργαζόμενες αρνούμενες να δεχτούν το… δέλεαρ των ψίχουλων της μερικής εξόφλησης των δεδουλευμένων τους, ανάγκασαν την δημοτική αρχή να προβεί στην πλήρη εξόφλησή τους.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.-ΟΤΑ), η ταξική παράταξη, έκφραση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Π.Α.ΜΕ., στο σωματείο των υπαλλήλων των ΟΤΑ ν. Κέρκυρας, στήριξε έμπρακτα τον θαρραλέο και δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων (9 μήνες) του παιδικού σταθμού Περουλάδων. Από την πρώτη κιόλας μέρα της επίσχεσης βρεθήκαμε πλάι τους, ταχθήκαμε ολόπλευρα αλληλέγγυοι και αναλάβαμε πρωτοβουλίες να γίνει ο αγώνας τους γνωστός στους δημότες του δήμου Εσπερίων και στους εργαζόμενους όλης της Κέρκυρας. Ενημερώσαμε σχετικά τον πρόεδρο του σωματείου μας καθώς και την δεύτερη παράταξη ζητώντας τους να συνεδριάσει το ΔΣ επιτόπου στο δήμο Εσπερίων, ώστε να αναλάβει ο σύλλογος την στήριξη των εργαζομένων μπαίνοντας επικεφαλής στον δίκαιο αγώνα τους… ΜΑΤΑΙΟΣ ΚΟΠΟΣ! Η πλειοψηφία του συλλόγου σιώπησε!...καμία ενέργεια, καμία στήριξη στις εργαζόμενες. Μόνο όταν διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενες είναι ανυποχώρητες (την τρίτη εβδομάδα της επίσχεσης), για να περισώσουν την έλλειψη της ευθύνης και της αξιοπιστίας τους συγκάλεσαν Δ.Σ για να μας πουν ότι είναι… υπέρ των εργαζομένων!!! Ποιος τους πιστεύει; Είναι γνωστή η τακτική τους. Ως γνήσιοι εκφραστές του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι στα λόγια υπέρ των εργαζομένων και των αιτημάτων τους, όταν έρχεται όμως η ώρα του αγώνα κρύβονται. Ξαναεμφανίζονται όταν οι διαθέσεις των εργαζομένων τους ξεπερνούν. Αυτός ο συνδικαλισμός είναι που τελικά ξεπουλάει τους εργαζόμενους. Δίνει γη και ύδωρ στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, να εφαρμόσουν όλους τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Συντέλεσαν και συντελούν στο να εφαρμοστούν οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, να γίνει καθεστώς η απλήρωτη εργασία. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά τους.
Η Δ.Α.Σ ΟΤΑ παλεύει ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους στην τοπική Αυτοδιοίκηση καταγγέλλοντας το ίδιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απαιτούμε να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, να υπάρχει σταθερή και μόνιμη απασχόληση, να κλείσουν όλων των ειδών οι δημοτικές επιχειρήσεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους. Καταγγέλλουμε το μνημόνιο συνεργασίας Κυβέρνησης-ΚΕΔΚΕ για πρόσληψη 20.000 ανέργων για να απολυθούν ξανά έπειτα από δύο χρόνια. Παλεύουμε για δήμους που θα χρηματοδοτούνται γενναία από το κράτος και όχι από δάνεια φορτώνοντας την αποπληρωμή τους στους δημότες.

Δ.Α.Σ.- ΟΤΑ