Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Εκπληκτική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο

Η πτυχιακή εργασία του Γιώργου Νικόπουλου, που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, δόθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.
Τον Γιώργο Νικόπουλο, βοήθησαν στο ανέβασμα του έργου του φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, ηθοποιοί της Κερκυραϊκής Καλλιτεχνικής Σκηνής κ.α.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου γέμισε. Ηταν κάτι το πρωτοφανές. Φοιτητές και καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και απλοί πολίτες που πήγαν να δουν το έργο.

Η υποδοχή που έτυχε η παράσταση είναι πέρα για πέρα επιτυχής. Η αίθουσα σείστηκε από το χειροκρότημα των παριστάμενων, αλλά και τα γέλια. Δεν ήθελε κανείς να τελειώσει το έργο που κράτησε 1.30 περίπου ώρα χωρίς διάλλειμα και χωρίς κανείς να βγει έξω για τσιγάρο.

Οπως ήταν φυσικά τα παρασκήνια γέμισαν από κόσμο που ήθελαν να συγχαρούν τον Γιώργο Νικόπουλο.
Η υπόθεση του έργου είναι περίπου η εξής: Ο Φαλάδωνας είναι ένας νέος που ορέγεται τις κόρες της Αιδοικίας, μίας χώρας στην οποία οι γυναίκες σκότωσαν τους άντρες τους και έχουν εγκαθιδρύσει ένα δικό τους πολίτευμα όπου η βασική αρχή είναι η τήρηση του κανόνα της θεάς Αφροδίτης, να απέχουν από κάθε επαφή με άνδρες.
Ο Φαλάδωνας θα προσπαθήσει να αποπλανήσει τις νεαρές κόρες, θα φτιάξει μαγικά βότανα, θα τις κερδίσει, αλλά στο τέλος θα κατασπαραχθεί από το γυναικείο πληθυσμό.
Καταπληκτική μουσική από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπληκτικές οι φωνές των δύο χορών (ανδρών και γυναικών), ευηματικά τα εφέ σε τρεις ειδικές οθόνες.
Υποστηρίζω την ιδέα να αρχίσει περιοδεία με το έργο σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται οικονομική υποστήριξη. Και ως γνωστόν το ελληνικό κράτος, δεν στηρίζει τους νέους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε ότι στην περίπτωση του Γ. Νικόπουλου αυτό θα αλλάξει.