Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Το ΚΚΕ καταγγέλλει απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει ως τρομοκρατική και απαράδεκτη την εντολή που έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας κατά του προέδρου του σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Μπάνο Παναγιώτη και στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος καλείται από την αστυνομία να καταδώσει ποιος συνέταξε την ανακοίνωση του σωματείου που αναφερόταν στην απόλυση του εργαζόμενου στο κατάστημα της πολυεθνικής «Τζάμπο» στη Βάρη Ν. Νικολόπουλο.
Η ενέργεια αυτή είναι το αποτέλεσμα της εντολής που έδωσε στους εισαγγελείς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ο οποίος υιοθετώντας πλήρως τις αντεργατικές - αντισυνδικαλιστικές επιθέσεις της εταιρείας και των μεγαλεμπόρων έχει χαρακτηρίσει ως "τελεσθέν έγκλημα" τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων που αντιπαλεύουν τις απολύσεις και την τρομοκρατία της πολυεθνικής «Τζάμπο». Εντάσσεται στην επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Είναι συνέχεια της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των κατασταλτικών νόμων και μέτρων που έχουν ληφθεί σε όλη την ΕΕ.
Είναι μια ενέργεια που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας επίθεσης στο εργατικό κίνημα και στρέφεται συνολικά κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος. Αναβιώνει τον μακαρθισμό και τον χαφιεδισμό. Ενεργοποιεί το ιδιώνυμο και καταργεί το συνταγματικά μέχρι τώρα με αίμα και αγώνες δικαίωμα στη συλλογική και συνδικαλιστική δράση. Επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή του ταξικού συνδικάτου ποινικοποιώντας ακόμα και την ανακοίνωση που εξέδωσε επειδή αυτή υπερασπίστηκε τον απολυμένο εργαζόμενο της πολυεθνικής.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να δώσουν περήφανη ταξική αγωνιστική απάντηση. Να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την απαράδεκτη εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, κάθε κρατική δράση κατά της εργατικής τάξης και του οργανωμένου κινήματός της. Η απόκρουση της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής συνδέεται με την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων. Η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με ταξική αλληλεγγύη, ανυποχώρητο αντιμονοπωλιακό αγώνα, με ανασύνταξη και αντεπίθεση, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ που στηρίζει την εργατική και λαϊκή πάλη κόντρα στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και τις εντολές των πολυεθνικών.