Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές

Σε δύο Κυριακές, όλοι οι κερκυραίοι πολίτες θα κληθούμε να συμμετάσχουμε σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Την 7η του Ιούνη ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα και παράλληλα στέλνουμε και ηχηρό μήνυμα για τον τρόπο που η κυβέρνηση και οι τοπικοί εκπρόσωποί της αντιμετωπίζουν την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κέρκυρα.

Α. Ψηφίζουμε για την Ευρώπη.
Για την Ευρώπη των λαών της, των πολιτών της και όχι την Ευρώπη της ασύδοτης παραπαίουσας πλέον αγοράς, την Ευρώπη της οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας.
Η οικονομική κρίση ίσως να είναι και η ιδανική αφορμή για να διαμορφωθεί επιτέλους μια νέα παγκόσμια πολιτική σε όλους τους τομείς. Μέχρι και σήμερα, κανένα Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν έχει καταθέσει σαφείς και καθαρές θέσεις για το πώς θα διαχειριστεί τις προκλήσεις του αύριο, πέραν του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
• Αναδιάρθρωση της οικονομίας και η αποτροπή νέων χρηματοπιστωτικών κρίσεων.• Νέα Κοινωνική Ευρώπη με δίκαιη συμφωνία με τους πολίτες της.
• Διασφάλιση της ισότητας των φύλων.
• Μετατροπή της Ευρώπης σε παγκόσμια ηγετική δύναμη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
• Αποτελεσματική πολιτική για την μετανάστευση.
• Ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης ως εταίρου για την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη.
Τα παραπάνω αποτελούν το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους λαούς της Ευρώπης, κάτι που θα πρέπει με σοβαρότητα να το λάβουμε υπόψη μας.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που έχει και την πλειοψηφία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και η εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, η ΝΔ, το μόνο πρόγραμμα που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν, είναι αυτό που έχει ήδη αποτύχει στην εφαρμογή του. Αυτό που τα τελευταία πέντε χρόνια εφάρμοσε με πλήρη αποτυχία και με αποτελέσματα όπως τα σημερινά.
Ήρθε η ώρα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να γίνει πιο σοσιαλιστικό, να γείρει η πλάστιγγα προς τα αριστερά.
Ήρθε η ώρα να αναδομηθεί μια νέα τάξη πραγμάτων με επίκεντρο τον πολίτη, με επίκεντρο τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης.
http://www.youtube.com/watch?v=tjke0HhBfWU
Β. Αποφασίζουμε για την ΕλλάδαΑποφασίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε με μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει και χειρίζεται τους θεσμούς κατά τρόπο προκλητικό. Την κυβέρνηση των σκανδάλων και του μηδενικού έργου.
Μια κυβέρνηση θεατή των διεθνών εξελίξεων.
Μια «μαύρη» απαισιόδοξη κυβέρνηση η όποια πλέον δεν έχει τίποτα να δώσει.
Αποφασίζουμε για το αν θα μείνουμε με αυτά ή αν θα άλλαξουμε πορεία.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές. Τοποθετεί μπροστά από κάθε πολιτική του τον πολίτη.
Έχει βάλει προτεραιότητες, στόχους, που ανοίγουν τους ορίζοντες για μια νέα πορεία της Ελλάδας.
Πρώτος στόχος: Ελληνική φωνή παντού και με αξιώσεις.Υιοθετούμε και πιάνουμε ξανά από τις δικές μας μέρες το νήμα μιας εξωτερικής πολιτικής, που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις.

Δεύτερος: Πράσινη Ανάπτυξη.
Απέναντι στη διασπάθιση των πόρων, στην υποβάθμιση του φυσικού πολιτισμικού, αλλά και ανθρώπινου πλούτου, εμείς προτείνουμε το νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης. Τη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη».

Τρίτος: Κράτος πρόνοιας.
Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών μας, στην ανασφάλεια και στη λογική ότι, υγεία και πρόνοια είναι προνόμια των λίγων και όχι δικαιώματα όλων, εμείς αναγεννούμε το κοινωνικό κράτος.

Τέταρτος: Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος,διότι για όλα τα παραπάνω απαιτείται ένα άλλο κράτος.
Απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, χτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη.

Και πάνω απ’ όλαΠέμπτος: Παιδεία και Πολιτισμός.
Απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν υπηρετεί τις ανάγκες του μαθητή, της οικογένειας, της ανάπτυξης της χώρας, διαμορφώνουμε το πλαίσιο για μια σύγχρονη παιδεία. Παιδεία, θεμέλιο του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ταυτότητάς μας, των αξιών μας ως λαός.Για μια νεολαία με το κεφάλι ψηλά.
http://www.youtube.com/watch?v=pAoSTDlyheA
Γ. Στέλνουμε μήνυμα σε αυτούς, τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες της ΝΔ, όπου υποτιμούν τη νοημοσύνη των Κερκυραίων.
Σε αυτούς που μας θεωρούν όλους αφελείς.
Σε αυτούς που έχουν κάνει την πολιτική επικοινωνία μοναδική πολιτική τους δράση εις βάρος της ουσίας.
Στους συντάκτες του λόγου του πρωθυπουργού τον Μάρτη του 2004 έξω από τη Νομαρχία, όπου πεντέμιση χρόνια μετά μόνο θυμηδία και οργή προκαλούν.
Στους εμπνευστές της κάθε λογής φιέστας.
Φιέστες σε πολυτελή ξενοδοχεία.Φιέστες σε γιαπιά.
Φιέστες στα Γιάννενα.Φιέστες εδώ, φιέστες εκεί. Και έργο πουθενά.
Ο κερκυραϊκός λαός είναι έτοιμος να στείλει μήνυμα σε αυτούς που τόσα χρόνια έκαναν τα καλά παιδιά στο κεντρικό κράτος, εις βάρος των κερκυραϊκών συμφερόντων, για να αποκομίσουν ίδιο πολιτικό όφελος.Σε αυτούς που προσβάλουν την αξιοπρέπεια των νέων του τόπου μας, μετατρέποντας τα πολιτικά τους γραφεία σε γραφεία εύρεσης εργασίας.
Σε αυτούς που κατέχουν κρατικές θέσεις και θεωρούν τον χώρο ευθύνης τους προσωπική τους ιδιοκτησία και κάθε έννοια κοινωνικής λογοδοσίας, τους είναι παντελώς άγνωστη.

Το ΠΑΣΟΚ πλέον και με την εμπειρία των λαθών του, είναι πιο έτοιμο από ποτέ και βγαίνει στην κοινωνία, είναι κομμάτι της κοινωνίας, αντλεί δύναμη από αυτήν και όταν του δώσει την ευθύνη της διακυβέρνησης, θα κυβερνήσει μαζί με αυτήν.
Στην κάλπη του Ιουνίου θα είμαστε όλοι εκεί.Θα συμμετάσχουμε,θα αποφασίσουμε για μια προοδευτική Ευρωπαική Ένωση,θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ.