Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Κομμένοι βρέθηκαν οι στύλοι της ΔΕΗ που είχαν τοποθετηθεί προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί η εγκατάσταση του ΧΥΤΑ. Η είδηση αναρτήθηκε και στο ιστολόγιο με τίτλο «ΧΥΤΑ Λευκίμμης» και χθες η ΔΕΗ επεχείρησε να τοποθετήσει καινούριους στύλους.
Στο μεταξύ στις 20 του μήνα, οργανώνεται συναυλία στον περιφερειακό δρόμο Λευκίμμης και ειδικότερα στο τμήμα όπου είναι η είσοδος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ.
Εξάλλου, ο Γ. Μακαντάνης ζήτησε να γίνουν εκλογές στο Σύλλογο Αλεύχιμον, ενώ οι πληροφορίες περί παραίτησής του δεν ευσταθούν.
Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις ώστε να κατασκευαστεί τριτοβάθμια επεξεργασία (αντίστροφη όσμωση) στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, δεδομένου ότι η ΜΠΕ λήγει στις 31-12-2009 και ακόμα, διότι το σύστημα της ανακατεύθυνσης και διάθεση των επεξεργασμένων στραγγισμάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα. Στόχος λοιπόν των πιέσεων είναι να προχωρήσουν τώρα συμπληρωματικά έργα τώρα που ολοκληρώθηκε ο ΧΥΤΑ και αυτό να είναι το τελευταίο κεφάλαιο ώστε να μην υποχρεωθεί ο Σύνδεσμος να κάνει πρόσθετα έργα όπως συνέβη λχ με το σχέδιο διευθέτησης στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Παράλληλα, στο άλλο μέτωπο, του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, οι κάτοικοι που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα, πήραν νέα αναβολή για τις 16 Μαρτίου 2010. Στο μεταξύ η κατάσταση στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου ανησυχεί για άλλη μία φορά τους κατοίκους οι οποίοι προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις και κλείσιμο του ΧΥΤΑ μετά τις γιορτές του Πάσχα.