Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η Α. Γκερέκου επισκέφθηκε τoν ΟΤΕΚ στα Γουβιά

Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, στα Γουβιά, πραγματοποίησε η βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου.
Η βουλευτής έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δ/ντη της Σχολής κ. Μ. Σαλεσιώτη, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, όσο και από τους εκπαιδευόμενους, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί τις εγκαταστάσεις, αλλά και να ενημερωθεί πλήρως για τις δραστηριότητες, τους στόχους και τις ανάγκες τις Σχολής.
Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας. Βρίσκομαι σε μια σχολή όπου εκπαιδεύει νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, καταρτίζει τα αυριανά στελέχη που θα κληθούν να υποστηρίξουν τον Τουριστικό τομέα της Κέρκυρας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.»
Συνεχίζοντας, η βουλευτής αναφέρθηκε στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και στις ελλείψεις και τα προβλήματα που επιτείνουν την κρίση στην Τουριστική Οικονομία, «ενός τομέα που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Εθνικής και Τοπικής οικονομίας, καθώς συμβάλει με το 18-22% στο ΑΕΠ» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, απευθυνόμενη στους εκπαιδευόμενους του ΟΤΕΚ στην Κέρκυρα, επισήμανε πως «όλοι μαζί, πρέπει να εργαστούμε συστηματικά για την ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση του Τουριστικού μας προϊόντος. Σε αυτή την προσπάθεια, ο ρόλος του ΟΤΕΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για το λόγο αυτό η πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει υψηλό επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών εκπαίδευσης» συνέχισε η βουλευτής.
«Εξάλλου, η εκπαίδευση σωστών επαγγελματιών ώστε να προάγεται η σύγχρονη τουριστική «κουλτούρα», συνείδηση και υπερηφάνεια για το παραγόμενο έργο, αποτελούν μερικά από τα βασικά εχέγγυα για την Τουριστική Ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος.
Η διαρκής εκπαίδευση για όλα τα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αλλά και η «Ανωτατοποίηση» της Τουριστικής εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, την πλήρη και ορθολογική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο κάθε τόπος, αποτελούν το «Α» και το «Ω» για αυτή την ποιοτική αναβάθμιση.
Επιπλέον, η ανάδειξη και τελικά η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, ώστε να συνδεθούν με την Τουριστική Δραστηριότητα και τελικά με την Τουριστική Οικονομία, αποτελούν επίσης μια αντικειμενική δυνατότητα που διαθέτουμε και η οποία εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, θα είναι σε θέση να συμβάλλει στην τόνωση αλλά και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, επιτρέποντας στη χώρα μας, αλλά και σε κάθε τόπο ξεχωριστά, να δημιουργήσει και τελικά να αποκτήσει τη δικιά του ξεχωριστή «ταυτότητα», το δικό του «Brand Name», όπως εξάλλου επιτάσσει η Τουριστική Αγορά σε Διεθνές επίπεδο.
Και όλα τούτα, είναι βέβαιο πως μπορούν να γίνουν πλήρως αντιληπτά, αρκεί να αναλογιστούμε πως η πιο άμεση διαφήμιση του κάθε τουριστικού προορισμού, δεν είναι άλλη από τις ιδιαιτερότητες, τις ομορφιές και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει ο κάθε επισκέπτης τις οποίες και μεταφέρει πίσω στην πατρίδα του.
Σύμφωνα και με όλα τα παραπάνω λοιπόν, η προσπάθεια της Διεύθυνσης και του Εκπαιδευτικού προσωπικού του ΟΤΕΚ στην Κέρκυρα, να καταρτίζουν επαγγελματίες οι οποίοι θα είναι σε θέση να υπηρετούντων αυτούς τους στόχους, είναι εξαιρετικά σπουδαία, σημαντική και βέβαια ελπιδοφόρα. Εξάλλου, οι σημερινοί εκπαιδευόμενοι-αυριανοί επαγγελματίες, είναι αυτοί που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας μας και βέβαια της Κέρκυρας, να κερδίσει το στοίχημα της ποιοτικής αναβάθμισης του Τουριστικού της προϊόντος.
Μόνον έτσι, η Ελλάδα θα μπορέσει να καταστεί ανταγωνιστική στο πραγματικά δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό Παγκόσμιο περιβάλλον, μόνον έτσι θα σταματήσει η διαρκής συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, μόνον έτσι θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό, ακόμη και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η διεθνής τάση είναι δεδομένη, οι αντικειμενικές δυνατότητες υπάρχουν επίσης. Αυτό που μένει είναι να το συνειδητοποιήσει η πολιτεία, αλλά και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού, ώστε να εργαστούμε συλλογικά, μεθοδικά και με πίστη, προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, και σ’ εμένα προσωπικά, πιστεύουμε σε αυτή την προοπτική, για αυτήν εργαζόμαστε. Σε αυτή την προοπτική, που εντάσσεται στο πλαίσιο της «Πράσινης Οικονομίας» και της «Βιώσιμης Ανάπτυξης», στοχεύουμε να επενδύσουμε, όταν ο λαός μας εμπιστευθεί τη Διακυβέρνηση της χώρας.»
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στον ΟΤΕΚ, η βουλευτής εξέφρασε τις πιο θερμές ευχές της για καλή συνέχεια στο έργο του ΟΤΕΚ Κέρκυρας, δηλώνοντας σταθερή αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει, ενώ ευχήθηκε στους εκπαιδευόμενους καλή πρόοδο και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.