Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια λέει η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή προβαίνει σε τραγικές διαπιστώσεις που τελικά έχουν ως αποτέλεσμα να εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας των ελλήνων πολιτών. Παράλληλα, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει την αδιαφορία της πολιτείας και την εγκατάλειψη των σωμάτων ασφαλείας της χώρας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ έχει ως εξής:
«Είναι πλέον γνωστή σε όλους μας η άθλια κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας από την εγκληματικότητα που σαρώνει. Άνθρωποι δολοφονούνται, ληστεύονται και ο πολίτης ζει μέσα στον τρόμο και την ανασφάλεια. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα γεγονότα αυτά εθελοτυφλώντας και χωρίς να αντιδράσουμε αποδεχόμενοι την απαξιωτική κρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς.
Το πρόβλημα της ανασφάλειας είναι η ανεπάρκεια των Σωμάτων Ασφαλείας να ανταποκριθούν στη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη εγκληματικότητα, στις κλοπές – διαρρήξεις που φτάνουν στο πανελλήνιο τις 186 την ημέρα, στις κλοπές τροχοφόρων που φτάνουν στις 65 την ημέρα, στις ληστείες που φτάνουν τις 9 την ημέρα, στα ναρκωτικά που η Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα) είναι η πύλη προς την Αδριατική και την Ευρώπη, την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών κάθε υπηκοότητας με τελευταίο παράδειγμα την ανεξέλεγκτη και μαζική είσοδο αλλοδαπών μεταναστών – προσφύγων.
Ανυπαρξία κέντρων υποδοχής ταλαίπωρων προσφύγων που οφείλαμε να έχουμε στο Νομό μας και εν γένει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις.
Πού φυλάσσονται οι άνθρωποι αυτοί; Υπό ποιες συνθήκες γίνεται η κράτησή τους; Ποια είναι η υγιεινή τους φροντίδα και πώς μπορούν να φροντίζουν βρέφη και ανήλικα παιδιά όποτε υπάρχουν;
Επιβάλλεται να υπάρχουν ειδικά κέντρα υποδοχής και όχι να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Νομό, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και όσοι συλλαμβάνονται να είναι πεταμένοι στα κρατητήρια των Αστυν. Τμημάτων χωρητικότητας 2 – 5 ατόμων. Σήμερα στοιβάζονται 10-15 άτομα στο κάθε κρατητήριο σε πανάθλιες συνθήκες.
Οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, έχουν περιέλθει σε δεινή θέση όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών, ναρκωτικών κ.λ.π.
Είναι γνωστό ότι τα περιφερειακά τμήματα έχουν αποδεκατιστεί από προσωπικό, έχουν πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχει να αντικατασταθεί πολλά χρόνια τώρα, όπως τα παμπάλαια αυτοκίνητα.
Αλεξίσφαιρα γιλέκα, μέσα επικοινωνίας (ασυρμάτοι) με αποκορύφωμα ότι μέχρι χθες τους είχαν με πιστόλια του έτους 1932 περίπου καθώς και από τα πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία τα τέσσερα είναι ακινητοποιημένα και λειτουργεί μόνο το ένα και αυτό χωρίς ραντάρ.
Από την άλλη βρίσκονται αμέσως δυνάμεις από στρατιές αστυνομικών να φυλάνε ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ και να απασχολούνται με τα χαρτόσημα και το γνήσιο της υπογραφής καθώς και κάθε λογής γραφειοκρατική εργασία.
Η κατάργηση των Συνοριακών Φυλάκων από τα κύρια καθήκοντά τους, όπως η αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, της διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και η απασχόληση τους σε άλλα πάρεργα καθήκοντα εκτός του αντικειμένου που έχουν προσληφθεί (όπως φύλαξη Αστυν. Κατ/των, υπηρεσίες γραφείων άλλων υπηρεσιών κ.λ.π.), δώσανε την δυνατότητα να οργανωθούν συμμορίες με εγκεφάλους αλλοδαπούς να αλωνίζουν και να σκορπούν τον τρόμο στην Ελλάδα.
Επόμενο είναι η ανασφάλεια των κατοίκων την οποία ζούμε και στην Κέρκυρα σε μεγάλο βαθμό να μεγαλώνει από την παντελή απουσία σε όλη την επαρχία στο έλεος της κάθε λογής κακοποιούς δράσης, όπου κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα παρατηρείται έξαρση διαρρήξεων κλοπών και λοιπών παραβάσεων.
Απέναντι στα φαινόμενα αυτά διαπιστώνουμε κρατική απάθεια, απογύμνωση της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων κρατικών υπηρεσιών.
Περιμένουμε λύσεις και απαντήσεις από τους εκπροσώπους των κυβερνητικών και κρατικών υπηρεσιών.
Δυστυχώς δεν περιμένουμε και δεν ελπίζουμε σε θετική πορεία και αναβάθμιση των υπηρεσιών από τη σημερινή Κυβέρνηση γιατί τη θεωρούμε υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας.
Παντελής αδιαφορία και κρατική εγκατάλειψη.
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας και από αυτή τη διάλυση εξαρτάται η περιουσία και η ίδια η ζωή των Ελλήνων πολιτών».