Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δαμασκό

Συζητήσεις και αποκλειστική ενημέρωση για τις συνομιλίες που διεξάγονται για την εισβολή στη Γάζα, το Ολοκαύτωμα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, που συνεχίζεται, τις ενδοπαλαιστινιακές και διεθνείς συνομιλίες, που γίνονται και μέχρις στιγμή υπάρχουν μόνο «δημοσιογραφικές» συνομιλίες, είχε ελληνική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη Δαμασκό (Συρία) 16 – 20 Μαρτίου 2009.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Δαμασκό με πρωτοβουλία της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας» (ελληνικό Τμήμα) και του «Συνδέσμου Ελληνό-Παλαιστινιακής Φιλίας». Σ’ αυτή συμμετείχαν, πέραν των διοργανωτών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, και είχαν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν από «πρώτο χέρι» αναλυτική και εξ απορρήτων ενημέρωση από ΟΛΕΣ τις πλευρές των Παλαιστινιακών οργανώσεων, αλλά και από την κυβέρνηση της Συρίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ», η ενημέρωση που είχε την ευκαιρία να λάβει η ελληνική αντιπροσωπεία, ανατρέπει όσα λέγονται και γράφονται από δημοσιογράφους και ΜΜΕ.Η κατάσταση στη Μ. Ανατολή είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή που πλασάρουν έντεχνα τα ΜΜΕ και ελπίζουμε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση με Συνέντευξη Τύπου, ή αναλυτικό Δελτίο Τύπου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε πριν από λίγες ώρες…και την αποτελούσαν:Γιώργος Αναστόπουλος, ελληνικό Τμήμα «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας», Nadir Al Abadla, πρόεδρος «Συνδέσμου Ελληνό-Παλαιστινιακής Φιλίας», Σοφία Σακοράφα, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μπανιάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας, Έμμυ Χριστούλα, δημοσιογράφος και ο Κώστας Μπιτσάνης.