Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Τα goleden boys της Νέας Δημοκρατίας έχουν στήσει πάρτυ στους οργανισμούς. Τρελά λεφτά. Δεν ντρέπεται κανείς σε αυτή την κυβέρνηση; Ο λαός πεινάει....

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης έδωσε πίνακα με αμοιβές μεγαλοστελεχών σε οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου.
Από την ανάγνωση του ενδεικτικού αυτού πίνακα, προκύπτει εντελώς αβίαστα ότι την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά από τη λιτότητα και τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και την παγκόσμια κρίση, οι ευνοούμενοι της Νέας Δημοκρατίας απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και άλλες απολαβές (μπόνους, οδοιπορικά κλπ), ζώντας ζωή μαχαραγιάδων αδιαφορώντας για τη χώρα και τους πολίτες.

Για αυτή την κατάσταση δεν ντρέπεται κανείς στην κυβέρνηση, κανείς δεν κάνει κάτι για να την αναχαιτίσει και αποτελεί απτή απόδειξη ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες, τους οποίους περιφρονούν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στα στοιχεία που αναφέρει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης περιλαμβάνονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

- Στην Εθνική Τράπεζα: Ενα στέλεχος παίρνει ετήσιο μισθό 600.000 ευρώ.
Πέντε στελέχη έλαβαν 13.850.000 ευρώ υπό μορφή μετοχών.
- Στην Εθνική Ασφαλιστική ένα στέλεχος λαμβάνει ετήσιο μισθό 300.000 ευρώ. Δύο στελέχη 210.000 ευρώ. Αλλα δύο στελέχη έχουν εξασφαλίσει μισθό 180.000 ευρώ.
- Στη ΔΕΗ ένα τουλάχιστον άτομο έχει ετήσιες απολαβές 300.000 ευρώ.
- Στα Ελληνικά Πετρέλαια, ένα στέλεχος λαμβάνει ετησίως μισθό 270.000 ευρώ. Δεύτερο στέλεχος των ΕΛΠΕ 200.000 ευρώ ετησίως.
- Στον ΟΠΑΠ: Ένα στέλεχος ετησίως λαμβάνει 500.000 ευρώ μισθό. Δύο στελέχη 182.000 ευρώ και bonus 165.000 ευρώ έκαστος.

Ένα στέλεχος 425.000 ευρώ ετησίως. Άλλο στέλεχος 120.000 ευρώ. Ένα άλλο στέλεχος εξασφάλισε εφάπαξ ύψους 1.500.000 ευρώ.
- Στον ΟΤΕ, μόνο 17 στελέχη εισπράττουν ετησίως 3.400.000 ευρώ.


Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ

"Η ΔΕΗ επί ΠΑΣΟΚ, όταν η αμοιβή του Διοικητή της ήταν σχεδόν στο ήμισυ των σημερινών αμοιβών ήταν, μια κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτή η πρώην κερδοφόρα επιχείρηση θα παραδοθεί σε λίγους μήνες ζημιογόνα με 250.000.000 ευρώ ζημιά το πρώτο 9μηνο
Είναι ο διπλασιασμός των αποδοχών του κ. Αθανασόπουλου η ανταμοιβή του για τον ανεπαρκή ενεργειακό σχεδιασμό, τα κακοσυντηρημένα δίκτυα τις ΔΕΗ, τις εκρήξεις που προκαλούν πυρκαγιές, τις αυξήσεις των τιμολογίων, τη διάλυση και την καταπόνηση των εργαζομένων;

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επί ΠΑΣΟΚ ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ελάμβανε ως συνολικές ετήσιες αποδοχές το 1/3 σχεδόν των αποδοχών του σημερινού Διοικητή, γεγονός που, όπως αποδεικνύεται όλως υποκριτικά, είχε καταγγελθεί από την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ στις 29/11/03.
Η προκλητικά αμειβόμενη και διορισμένη από την Κυβέρνηση Καραμανλή Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στις 17/1/07 διέθεσε, πλέον των αμοιβών και αποζημιώσεών τους, μετοχές με προνομιακή τιμή σε 70 επίλεκτα μεγαλοστελέχη της που, μέσω της πώλησης τους στην πραγματική πολλαπλάσια τρέχουσα τιμή τους την ίδια μέρα και το επόμενο διάστημα, μπορούσαν να καρπωθούν τεράστιες αξίες συνολικού ύψους σχεδόν 14.000.000 ευρώ με ευνοϊκή μάλιστα φορολόγηση!
Παραδειγματικά αναφέρεται ότι στέλεχος της Τράπεζας την 17/1/07 έλαβε 52.775 μετοχές στην προνομιακή τιμή των 1.247.645 ευρώ, την στιγμή που η αξία τους στο χρηματιστήριο την ίδια μέρα ήταν συνολικά 2.242.937 ευρώ και εφόσον τις πουλούσε αυθημερόν θα κέρδιζε 995.292 ευρώ. Τελικά, τις ρευστοποίησε στις 23/1/07 εισπράττοντας κέρδος από την διαφορά τιμής πώλησης και ευνοϊκότατης τιμής κτήσης, το αστρονομικό ποσό των 854.877 ευρώ σε 6 μόλις μέρες!!!
Σχετική ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή, αλλά η αρμόδια πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης Καραμανλή δεν έδωσε απαντήσεις…
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι συνολικές απολαβές σε συνδεδεμένα μέρη όπως αμοιβές επιφανών στελεχών της Τράπεζας και των θυγατρικών, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών στα ταμεία, ανήλθαν σε:

2006:€24,4 εκατ. για τον Όμιλο και €8,2 εκατ. για την Τράπεζα.
2007:€32 εκατ. για τον Όμιλο και €12 εκατ. για την Τράπεζα.

Στις συνολικές απολαβές συμπεριλαμβάνονται μισθοί και λοιπές βραχυχρόνιες παροχές, εισφορές σε προγράμματα παροχών μετά την έξοδο από την υπηρεσία και λοιπές μακροχρόνιες παροχές, αποζημιώσεις εξόδου από την υπηρεσία και λοιπές απολαβές.
ΟΠΑΠ
1.500.000 ευρώ με σύμβαση εχεμύθειας έλαβε κομματικό στέλεχος της Κυβερνώσας παράταξης, ενώ παραιτήθηκε οικειοθελώς από τον ίδιο Οργανισμό, για να επιτευχθεί με συνοπτικές διαδικασίες η κατάργηση της Νομικής Υπηρεσίας της.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ των 5 αυτών υψηλόβαθμων στελεχών της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής:1.080.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογίζονται τα bonus, οι αποζημιώσεις και οι λοιπές παροχές.
Στο τεράστιο αυτό κόστος προστίθενται οι αλόγιστες δαπάνες για αμοιβές ημετέρων πρώην υπαλλήλων της Εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκαν ως Διευθυντές με παχυλές αποζημιώσεις και κατόπιν επαναπροσλήφθηκαν ως Σύμβουλοι εισπράττοντας σε πολλές περιπτώσεις αμοιβές ανώτερες και από αυτές των Γενικών Διευθυντών. Αυτές είναι οι ανταμοιβές των «εκλεκτών της Κυβέρνησης μεγαλοστελεχών για την απαξίωση με στόχο το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, που – ευτυχώς για τις 1200 οικογένειες των υπαλλήλων και των εκατομμυρίων Ελλήνων ασφαλισμένων που θα έμεναν κυριολεκτικά στον αέρα! - δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί, καθώς μεσολάβησε η κατάρρευση της, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιας αγοράστριας εταιρείας κολοσσού.

Τα golden boys κοστίζουν στην Εθνική Ασφαλιστική, όσα επιδιώκουν να εξοικονομήσουν κλείνοντας 40 και πλέον καταστήματα!
Είναι αδιανόητο οι συνολικές ετήσιες αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών της Διοίκησης και των ευνοιοκρατικά διορισμένων συμβούλων τους φθάνουν και περισσεύουν για να καλύψουν το ποσό των 1.800.000 ευρώ που στοχεύει να εξοικονομήσει η Εθνική Ασφαλιστική προχωρώντας στο κλείσιμο 40 και πλέον καταστημάτων της ανά την Ελλάδα με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους.

Στο δίλημμα παχυλοί μισθοί golden boys – διασφάλιση του μέλλοντος της Εθνικής Ασφαλιστικής η Κυβέρνηση Καραμανλή επέλεξε να υποθηκεύσει το μέλλον της Εταιρείας στην προκλητική οικονομική ευημερία λίγων «εκλεκτών» της.Ενώ θα μπορούσε η ακριβοπληρωμένη Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση, ορθολογικοποιώντας τις δαπάνες υπέρογκων αμοιβών για ένα αδικαιολόγητα διευρυμένο διοικητικό σχήμα, να σώσει και να εξυγιάνει τα 40 και πλέον καταστήματα, δημιουργώντας έσοδα και όχι δαπάνες για την Εταιρεία".