Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Η Α. Γκερέκου συναντήθηκε με την κ. Χούμπνερ


Συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Danuta Hübner, είχε η Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κ. Hübner στην Κέρκυρα.

Η κ. Γκερέκου ανέλυσε στην κ. Hübner, εν συντομία, τα βασικά προβλήματα της Κέρκυρας και ζήτησε τη βοήθειά της από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυσή τους. Ειδικότερα η κ. Γκερέκου, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ζήτησε από την κ. Hübner να ληφθούν μέτρα για τη στήριξή του τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να αντιμετωπιστεί αυτός όπως οι υπόλοιπες «εθνικές βιομηχανίες» άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες βρίσκονται επίσης σε ύφεση λόγω της κρίσης.
Η κ. Γκερέκου ανέφερε επίσης στην κ. Hübner τα προβλήματα της Κέρκυρας που σχετίζονται –μεταξύ άλλων- με τα θέματα της ελαιοκαλλιέργειας, των ελλείψεων στις χερσαίες και θαλάσσιες συγκοινωνιακές υποδομές και στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και τα προβλήματα που σχετίζονται με θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Από πλευράς της η κ. Hübner, ευχαρίστησε την κ. Γκερέκου για την ενημέρωση που της έκανε, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με πολίτες από τη Λευκίμμη οι οποίοι αντιτίθεται στην λειτουργία του ΧΥΤΑ, ενώ συμπλήρωσε πως η Κέρκυρα διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει ένα πρότυπο-νησί ανάπτυξης περιβαλλοντικών πολιτικών, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανακύκλωσης. Η κ. Hübner ανέφερε επίσης ότι το θέμα της ανακύκλωσης και όλων των άλλων συμπεριφορών οι οποίες συνιστούν ένα πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, δεν απαιτούν απλά την «πληροφόρηση» των Πολιτών αλλά και τη «συμβουλευτική» τους από τις αρμόδιες αρχές, ως προς τους τρόπους και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην καθημερινότητα και εξέφρασε την πεποίθησή της, ότι αν εφαρμοσθούν σε τοπικό επίπεδο προγράμματα και πολιτικές με βάση τη σύγχρονη αυτή λογική, η Κέρκυρα μπορεί να γίνει «πρωταθλήτρια της ανακύκλωσης». Η κ. Hübner συμφώνησε για την αναγκαιότητα εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ δεσμεύθηκε για τη συνεχή συνεργασία και υποστήριξή της στα θέματα του τουρισμού αλλά και στην προσπάθεια επίλυσης των υπολοίπων προβλημάτων του νομού, μέσα από σχετικές Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Προγράμματα.

Η κ. Γκερέκου αφού επέδωσε στην κ. Hübner γραπτή επιστολή-υπόμνημα, ευχαρίστησε την Επίτροπο για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποίησαν, ενώ της απεύθυνε προσωπική πρόσκληση, για επανάληψη της επίσκεψής στην Κέρκυρα, σε χρόνο που θα επιτρέψει το πρόγραμμά της.