Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Σε τραγική οικονομική κατάσταση ο πληθυσμός της Ελλάδας λέει η Eurostat!!!

Δραματική μάχη για την επιβίωση δίνουν σήμερα 169 χιλιάδες Έλληνες που ζουν με λιγότερα από 5 ευρώ την ημέρα (ήτοι 1,6% του συνολικού πληθυσμού που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη μετά της Σλοβακίας!), ενώ μόλις και μετά βίας τα φέρνουν βόλτα 469 χιλιάδες άτομα τα οποία βγάζουν με το ζόρι 10 ευρώ το 24ωρο (4,4% του πληθυσμού και τρίτο υψηλότερο ποσοστό).
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γιούροστατ για την κοινωνική κατάσταση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν στο 2007, στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 2,088 εκατ. φτωχοί, εκ των οποίων το 29% είναι νοικοκυριά με ένα ή δύο παιδιά και άνεργους γονείς ή έναν μόνο γονιό εργαζόμενο, το 16% συνταξιούχοι χωρίς παιδιά, το 6% μόνες γυναίκες άνω των 65 ετών και το 4% μονογονεϊκές οικογένειες.
Τις μεγαλύτερες πιθανότητες να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας έχουν με ποσοστό 44% οι... ανύπαντροι γονείς, με 43% οι οικογένειες με τρία παιδιά και γονείς χωρίς δουλειά και με 39% άτομα άνω των 65 ετών.
Η Ελλάδα έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό ατόμων στην Ε.Ε. (27%) που αδυνατούν να διευθετήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ειδικότερα ένας στους τέσσερις δυσκολεύεται στην αποπληρωμή των στεγαστικών και καταναλωτικών του δανείων, στην εξόφληση του ενοικίου του και στην πληρωμή των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Το 40% δυσκολεύεται, εξάλλου, τρομερά να αντεπεξέλθει στα έκτακτα έξοδα που προκύπτουν. Το 10% δεν μπορεί να αποκτήσει και συντηρήσει αυτοκίνητο, το 6% δεν μπορεί να τραφεί με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα και το 2% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει έγχρωμη τηλεόραση και πλυντήριο ή να χρησιμοποιήσει τηλέφωνο.

ΠΗΓΗ: http://greece-salonika.blogspot.com