Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ο Χ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τα Αρχεία του Κράτους και τα Καρνάγια

Περιοδεία πραγματοποίησε ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Μπάμπης Χαραλάμπους στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στα Καρνάγια.
Όσον αφορά τα Γενικά Αρχεία του Κράτους από την ενημέρωση που έγινε προκύπτουν τρία βασικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και της Ν.Δ. στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα υπάρχει επιτακτική ανάγκη πρόσληψης προσωπικού δεδομένου ότι από τις 27 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι 9. Πολλοί υπάλληλοι λείπουν σε εκπαιδευτικές άδειες, αποσπάσεις κ.λ.π. Ο όγκος του Αρχείου είναι τεράστιος και η δουλειά που χρειάζεται για την αξιοποίηση του πολύ μεγάλη. Επίσης δεν υπάρχει άλλος χώρος για να στεγάσει κι άλλο υλικό, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα αρχεία του Ψυχιατρείου, των Φυλακών και των Δικαστηρίων.
Τέλος το κτίριο που στεγάζονται τα αρχεία είναι πανέμορφο, όμως λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορεί να συντηρηθεί, ενώ χρειάζεται επισκευές π.χ. καυστήρας κ.λ.π.
Κατά την επίσκεψη στα Καρνάγια έγινε ενημέρωση από τον Βουλευτή σε ποιες ενέργειες προχώρησε για να σταματήσει ο διωγμός τους, την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την απάντηση του Υπουργού. Οι ναυπηγοξυλουργοί κατάγγειλαν ότι ενώ κέρδισαν όλα τα δικαστήρια και τις ενστάσεις που τους έκανε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας και ο Πρόεδρος του συνεχίζει τις αγωγές εναντίον τους, αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις και παραμείνουν στο χώρο συνεχίζοντας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.