Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

250 εκατομμύρια για τα Φράγματα- Δηλώσεις Αλέκου Αυλωνίτη- Ετοιμάζεται ημερίδα παρουσίασης του μεγάλου έργου

Την ύπαρξη εγγράφου του Υπουργείου Οικονομίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικό με τα φράγματα με την κατασκευή των οποίων σχεδιάζεται να αντιμετωπίστεί το υδρευτικό πρόβλημα του Νομού, επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα ο Δήμαρχος Εσπερίων και Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων κ. Αλέκος Αυλωνίτης.
Οπως είπε σε δηλώσεις του βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Εχει ολοκληρωθεί η μελέτη των φργμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 250.000.000 ευρώ. Είναι ένα τεράστιο έργο. Η εξέλιξη είναι θετικότατη. Μπαίνουμε ουσιαστικά στη φάση δημοπράτησης του έργου.
Η αποτελεσματικότητα αυτής της ενέργειας αποδεικνύει έμπρακτα, ότι η συνεργασία των θεσμικών φορέων της Κέρκυρας και της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Κέρκυρας, αποδεικνύει στην πράξη, ότι αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως Κέρκυρα.
Η συνεννόησή μου και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, χθες, τείνει στο να οργανώσουμε σε χρόνο πολύ εγγύ, μία εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουν οι μελετητές την μελέτη ώστε να πληροφορηθεί ο κερκυραϊκός λαός αλλά και όλοι οι φορείς, τι ακριβώς περιλαμβάνει το έργο, αλλά κυρίως να μας γνωστοποιήσει τους τρόπους, που θα μπορούν να προσαρμοστούν οι δήμοι και όλη η κοινωνία σε αυτό το έργο. Πιο συγκεκριμένα προσδιορίζω την ενημέρωση, στο πώς θα μπορέσουν οι δήμοι να προσαρμόσουν, τα δίκτυά τους στο νέο έργο.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ στο μεγαλύτερό του ποσοστό και φυσικά από τις Δημόσιες Επενδύσεις και το γενικότερο συμπέρασμα είναι: Ευτυχής κατάληξη αγώνων πολλών ανθρώπων που θα πρέπει κάποια στιγμή, μέσα από τα ΜΜΕ, να τα γνωρίσει αυτά τα πρόσωπα. Πιστεύω ότι και με την υπουργοποίηση του κ. Δένδια, που είναι σημαντικό πολιτικό γεγονός για την Κέρκυρα, θα προχωρήσουμε χωρίς εμπόδια και χωρίς προβλήματα στην δημοπράτηση και στην εκτέλεση του έργου.
Το βάθος χρόνου είναι από τη συμβασιοποίηση του έργου για μια πεναταετία θα εκτελείται το έργο και θα έχει μία δοκιμαστική λειτουργία περίπου δύο ετών".
Τη Δευτέρα, ο κ. Αυλωνίτης θα μεταβεί στην Αθήνα για να έχει επαφή με τους αρμόδιους προκειμένου να οργανώσουν την ημερίδα παρουσίασης της μελέτης.