Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βολή κατά ριπάς Λιντοβόη σε βάρος της δημοτικής πλειοψηφίας

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Λευτέρης Λιντοβόης ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να αναπαράγεται το γεγονός που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να ξεχαστεί «για να προχωρήσουμε μπροστά», ενώ συμπλήρωσε ότι «δε θέλει να δώσει άλλοθι, σε κάποιους που αναλώνονται σε προεκλογικά τεχνάσματα δύο χρόνια πριν, εφόσον δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο έργο, προσπαθώντας να πείσουν την κερκυραϊκή κοινωνία ότι επιτελούν έργο, ένα έργο το οποίο δεν έχουμε δει». Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να φαίνονται «σκοτεινές», αλλά αμέσως έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «δεν έχουμε δει τις 12.500 θέσεις στάθμευσης, αντιθέτως έχουμε δει αρκετές θέσεις στάθμευσης να μην υπάρχουν πλέον. Δεν έχουμε δει τα περιβόητα μίνι μπας τα οποία θα συνδέσουν περιφερειακά τους χώρους αυτούς με την πόλη της Κέρκυρας».
Επρόκειτο δηλαδή για ευθεία βολή κατά της δημοτικής πολιτικής του Δήμου Κερκυραίων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών «την οποία δε γνώρισαν τα μικρά παιδιά, την οποία είχε υποχρέωση ο Δήμος Κερκυραίων να επιδείξει και να αγκαλιάσει, όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και τα σωματεία και όλους τους φορείς του τόπου. Η Κέρκυρα θύμιζε μία καθημερινή μέρα, με την καθαριότητα να είναι στα σημεία αυτά που είναι, τις περιαστικές περιοχές να υποφέρουν, χωρίς να επιδείξει η σημερινή αρχή ένα σημαντικό έργο, ο φωτισμός ανεπαρκέστατος και δεν βλέπουμε ουδεμία κίνηση να γίνεται γύρω από το θέμα της Ουνέσκο».

Οσον αφορά τον Δήμαρχο κ. Μικάλεφ, ο κ. Λιντοβόης, έσπευσε να δηλώσει: «Δεν έχω απολύτως καμία εμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Δημάρχου, τον σέβομαι και θα πρέπει να υπάρχει αυτή η πολιτική τακτική η οποία θα δώσει στους κερκυραίους αυτά τα οποία προσμένουν, δηλαδή, μία σταθερή πολιτική γύρω από τον τουρισμό, δεν υπάρχει τέτοιου είδους πολιτική. Η Κέρκυρα το 2009 πηγαίνει με αυτόματο πιλότο να αντιμετωπίσει την κρίση στον τουρισμό αλλά και τις οποιεσδήποτε ανύπαρκτες υποδομές. Ο Δήμος Κερκυραίων θα πρέπει να ασχοληθεί με τον τουρισμό, αφού είναι συνυφασμένο με την επιβίωση των κερκυραίων».
Επίσης ο κ. Λιντοβόης παρατήρησε ότι «δεν υπάρχουν μελέτες που θα οδηγήσουν το Δήμο μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά και ότι έργα βλέπουμε- μικρά ή μεγάλα- είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Η Κέρκυρα πορεύεται δίχως όπλα. «Βλέπουμε ένα Δήμο καταχρεωμένο, ενώ στις προεκλογικές υποσχέσεις των παρατάξεων βλέπαμε ακούγαμε διαβάζαμε ένα σωρό γεγονότα. Βλέπουμε πολιτικές οι οποίες αποσκοπούν στην ανάδειξη κάποιων πολιτικών προσώπων τα οποία όταν θα έρθει η ώρα της κρίσεως όταν παίρνουν τη δημόσια ή δημοτική αυτή θέση, ξεχνάνε για τους σκοπούς τους οποίους πήραν αυτές τις ψήφους και αναλώνονται σε οποιαδήποτε άλλα θέματα εκτός της λύσης των καθημερινών προβλημάτων».

Τέλος ο κ. Λιντοβόης έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο Σαν Τζιάκομο: «Δεν με διόρισε, ούτε με εξέλεξε ο κ. Δήμαρχος. Εχω εκλεγεί από μία ανθρώπων κερκυραίων, συνδημοτών μου και αυτών τα συμφέροντα έχω υποχρέωση να υπερασπίσω»