Συνάντηση με την Αντινομάρχη κα Μερόπη Υδραίου είχε ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας στο γραφείο της στη Νομαρχία. Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Πανδής συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλεως της Κέρκυρας και η πορεία υλοποιήσεώς του. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε από την κα Υδραίου για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε η Νομαρχία για την επίτευξη της πολυπόθητης έγκρισης της τροποποίησης από τον αρμόδιο Υπουργό, ενώ ο κ. Πανδής ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για το ιστορικό του θέματος αρχής γενομένης από τη δεκαετία του ΄80 και τις διάφορες πτυχές του, που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητος.
Ο κ. Γκίκας αφού ευχαρίστησε την κα Αντινομάρχη και τον κ. Πανδή για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Έχω τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια για την χρησιμότητα του ΓΠΣ και την επιτυχία της Νομαρχίας να ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης της τροποποίησης του ΓΠΣ, αν αναλογισθεί κανείς ότι ο κύκλος των γνωμοδοτήσεων όλων των φορέων είχε ολοκληρωθεί το 2001 αν δεν κάνω λάθος, ενώ ο Φάκελος της τροποποίησης είχε διαβιβαστεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ από τον Μάιο του 2002.
Από την ενημέρωση που είχα, προκύπτει αβίαστα ότι πρώτον, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και μάλιστα με ευλάβεια και δεύτερον, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αναστολής της υλοποίησης του ΓΠΣ. Βεβαίως περιορισμένες συμπληρώσεις ή τροποποιήσεις, εφόσον απαιτηθούν, θα μπορούν να γίνουν σε επόμενο στάδιο.
Ελπίζω να ολοκληρωθούν σύντομα και συγκεκριμένα προ της 31-12-08, οι πολεοδομικές μελέτες για τις περιοχές του Κωτσέλα και του Αγίου Σπυρίδωνα ώστε να εξασφαλισθεί η γη για την κατασκευή του εσωτερικού και εξωτερικού δακτυλίου που θα αποσυμφορήσει σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Παράλληλα θα προσφέρει γη για πολεοδόμηση που έχει επίσης ανάγκη η πόλη.
Η κα Υδραίου με ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία με εκπροσώπους του ΥΠΠΟ όπου συζητήθηκαν ορισμένες ενστάσεις της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠΠΟ και οι οποίες δεν εμπνέουν ανησυχία. Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι UNESCO χωρίς Πολεοδομικό Σχέδιο δεν νοείται.
Τέλος συζητήσαμε και για την πορεία της Μελέτης Οχλουσών Χρήσεων την οποία θεωρώ εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία.»