Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Παρουσίαση Δράσης "Θέλω" από τη Μαριλένα Κοσκινά και το Νίκο Κόκκαλη στην Αθήνα

Η Μαριλένα Κοσκινά και ο Νίκος Κόκκαλης παρουσιάζουν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008 ώρα 13:00 στο Υποστηρικτικό κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, την δράση «ΘΕΛΩ» καθώς και το video που πραγματοποίησαν, στο κτίριο «Ιπποκράτης» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, τον Απρίλιο του 2007, έχοντας σαν βασικό στόχο την κινητοποίηση των πολιτών μέσω της Τέχνης. Η Δράση καθώς και η ταινία, ΘΕΛΕΙ να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω στην επανένταξη στην κοινωνία, των ανθρώπων με ψυχικά νοσήματα.
Τα ερωτήματα που θέτει η δράση είναι: Πως διαμορφώνονται και ιεραρχούνται οι επιθυμίες μας μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής μας. Πόσο αναγκαίο μπορεί να είναι το «ΘΕΛΩ» σε κάποιες, υπό «εγκλεισμό», κοινωνικές ομάδες και πως ο εγκλεισμός και η απώλεια της ελευθερίας διαμορφώνουν αυτά τα «ΘΕΛΩ».

Στη Δράση «ΘΕΛΩ» - η οποία συνολικά διήρκεσε 6 μήνες για να ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της - συμμετείχαν 100 περίπου άνθρωποι οι οποίοι φωτογραφήθηκαν ή / και ηχογραφήθηκαν δημιουργώντας έτσι μια οπτικοακουστική εγκατάσταση μέσα στο κτίριο Ιπποκράτης, το οποίο μέχρι το φθινόπωρο του 2006 φιλοξενούσε το γυναικείο τμήμα των ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ο Νίκος Κόκκαλης είναι εικαστικός καλλιτέχνης με σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Η Μαριλένα Κοσκινά είναι αρχιτέκτων με σπουδές στην αρχιτεκτονική σχολή Paris Villemin στο Παρίσι και μεταπτυχιακά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται με εικαστικές δράσεις και είναι μέλος της πολιτιστικής εταιρείας ΖΕΟΝ.

Οι δύο τους ως Ομάδα ΟΚΚΟ πραγματοποίησαν τον Ιούνιο 2006 στην πόλη και την πινακοθήκη της Κέρκυρας την δράση «+ΓΝΩΜΗ».Στόχος τους ο κοινωνικός προβληματισμός και η συμμετοχή των πολιτών μέσω της τέχνης.