Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Το 2009 θα είναι σημαδιακό έτος για την πολιτική και τη δημοκρατία στην Κέρκυρα

Αναβλήθηκε για του χρόνου (Νοέμβριος 2009) η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί των Ανδρονικόπολου Αν. και Σαμοίλη Συμεών. Ο δεύτερος των κατηγορουμένων δεν προσήλθε λόγω ασθενείας και νοσηλείας στο νοσοκομείο κοζάνης.
Εξάλλου όπως είναι γνωστό, από χθες Παρασκευή, έχει αρχίσει ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των κατοίκων της Λευκίμμης.
Αύριο Κυριακή, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι είναι πολύ πιθανόν να γίνει αποκλεισμός του περιφερειακού δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ.
Οι κάτοικοι, που ας σημειωθεί πριν 3 μέρες υπέβαλαν μήνυση κατά του Δημάρχου κ. Σ. Γατσούλη επειδή δε μάζεψε τα σκουπίδια, είναι αποφασισμένοι, μετά το τέλος του καλοκαιριού και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, να επιστρέψουν στο μέτωπο των αγώνων.
Ηδη η υπόθεση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει φτάσει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας και η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί το μήνα Μάρτιο του 2009.
Παράλληλα μέσα στο 2009 έχει οριστεί η εκδίκαση των περισσότερων- αν όχι όλων- των υποθέσεων (περίπου 30-40) , για επεισόδια στη Λευκίμμη.
Μέσα στο 2009 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση στις αρχές του 2009 είτε θα έχει ολοκληρωθεί, είτε θα ολοκληρώνεται, αλλά σε κάθε περίπτωση θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Τα σκεφτήκατε όλα αυτά μαζί;