Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Νομάρχη της Κέρκυρας


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είχε χθες συνάντηση με τον Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο στα πλαίσια της απόφασης του οργάνου για επισκέψεις και επαφές τόσο με τη ΝΑΚ όσο και με τον κ. Βόσδου, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Μετά τη συνάντηση, ο Γραμματέας της ΝΕ κ. Μπούκας σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Νομάρχη και έθεσε το πολιτικό της πλαίσιο που θεωρεί ότι είναι προς όφελος όλων των κερκυραίων. Τα θέματα που έθεσε αφορούσαν στην τροποποίηση του ΓΠΣ και τη σύγκρουση μεταξύ ΠΕΧΩΔΕ και ΥΠΠΟ. Όπως είπε ο κ. Μπούκας «οι υπηρεσίες τους δεν συνεργάστηκαν με αποτέλεσμα το μάρμαρο να το πληρώνει η Κέρκυρα. Δύο θέματα υπάρχουν: ΥΠΕΧΩΔΕ: Προσδοκία πολιτών να χτίσουν ένα κομμάτι γης που τους ανήκει. ΥΠΠΟ: Με την ένταξή μας στην Ουνέσκο πρέπει να χρησιμοποιηθεί από όλους μας η Ουνέσκο σαν παγκόσμιος διαφημιστικός σπόνσορας του τουριστικού μας προϊόντος. Προβλέπουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το τουριστικό μας προϊόν θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Επομένως έχουμε την υποχρέωση να εκμεταλλευτούμε την Ουνέσκο σαν απόλυτο διαφημιστικό προϊόν παγκόσμια. Αντί λοιπόν ο Νομάρχης της Κέρκυρας και ο Δήμαρχος Κερκυραίων να παίξουν το ρόλο του καταλύτη της συνεργασίας των δύο υπουργείων προς όφελος όλων των κερκυραίων όχι μόνο σε πολεοδομικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο του τόπου, άρχισε η Νομαρχία να βάλει με επιθέσεις κατά του ΥΠΠΟ. Θέλουμε να ενώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις προς όφελος όλων των κερκυραίων»
Για το θέμα της πρότασης του κ. Δένδια, περί κατασκευής νέου αεροδρομίου στη Λευκίμμη, ο Γραμματέας της ΝΕ τόνισε: «Πιστεύουμε ότι ο Νομάρχης εκτός όλων των άλλων αποπροσανατολίζει τους κερκυραίους πολίτες μιλώντας για το αεροδρόμιο που λένε να κατασκευαστεί, τουλάχιστον να δοθεί μία πρώτη απάντηση από τους καθηγητές του Πολυτεχνείου, εάν μπορεί να κατασκευαστεί στη Λευκίμμη ή όχι. Του είπαμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα άλυτα στην Κέρκυρα. Μας είπε ότι όλα μπορεί να συζητώνται και να πηγαίνουν παράλληλα. Του θίξαμε ότι μικρότερες παράλληλες γραμμές υπάρχουν και πρέπει να τακτοποιηθούν. Παράλληλη γραμμή του έργου του νοσοκομείου. Παράλληλη γραμμή του δικαστικού μεγάρου, των φυλακών, του αστυνομικού μεγάρου ακόμη και της πρόσληψης προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες του Νομού.
Ένα ακόμα θέμα αφορούσε την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών της Κέρκυρας. Το θέμα συνδέθηκε και με την αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος. Όπως είπε ο κ. Μπούκας: «κατά την άποψη μας δεν προσφέρει καμία απολύτως λύση διότι χρειάζεται πολιτική βούληση, δηλ. η κυβέρνηση να προκηρύξει θέσεις και εκτελεστικός νόμος. Το ίδιο ίσχυε και πριν την αναθεώρηση του 101 του Συντάγματος. Δηλαδή έγινε ένας ολόκληρος κύκλος για να καταλήξουμε στα ίδια πράγματα. Θέση της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ είναι ότι η Κέρκυρα πρέπει να ενταχθεί στην παραμεθόρια περιοχή όπου πιστεύουμε και ο ίδιος ο νόμος το προβλέπει- εάν και εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση κάθε κυβέρνησης να προσλάβει προσωπικό- πρώτα πέρα και έξω από οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες προσλαμβάνονται οι κερκυραίοι πολίτες ανεξαρτήτως προσόντων που θα έχουν και όσες δεν καλυφθούν θα καλυφθούν από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Τέλος ο τέθηκαν και τα θέματα: «του τουρισμού, της παράκαμψης των Μπενιτσών και του οδικού άξονα. Είχε τις δικές του απόψεις, ότι σιγά- σιγά όλα αυτά θα γίνουν. Εμείς θέσαμε αυτό που νομίζουμε ότι είναι προς όφελος όλων των κερκυραίων πολιτών. Και είπαμε στο Νομάρχη να αλλάξει την πολιτική του ούτως ώστε να συνδέσει όλα αυτά τα συμφέροντα προς όφελος όλων. Θα παρακολουθούμε την πορεία του Νομάρχη κι αν είναι θα παρέμβουμε εκ νέου».