Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Συνεχίζονται οι απειλές σε βάρος των μαθητών που κάνουν κατάληψη.

Πληροφορίες από τους χώρους των καταλήψεων, επιμένουν μέχρι και αυτή την ώρα 9.00 το βράδυ, ότι ασκούνται πιέσεις στους μαθητές, για να σταματήσουν την κατάληψη. Η απειλή; Θα φέρουμε την αστυνομία, θα φέρουμε τον Εισαγγελέα.

Εχω την εντύπωση ότι ούτε οι Αστυνομικές ούτε οι Εισαγγελικές Αρχές επιτρέπεται να μετατρέπονται από ορισμένους σε σκιάχτρα και μπαμπούλες.

Τηρούν την τάξη και μεριμνούν για την πιστή και σωστή εφαρμογή των νόμων. Οχι για να τρομάζουν τους πολίτες και δει ανήλικα παιδιά, μαθητές, που τώρα γνωρίζουν τον κόσμο.

Προφανώς όποιος μετατρέπει στα μάτια των παιδιών, δύο θεσμούς, σε σκιάχτρο, έχει αποτύχει και στο ρόλο του "μεγάλου" και στο ρόλο του καθηγητή.

Πέραν τούτων, καλό θα ήταν να ξέρουμε αν συμφωνεί με τη χρήση εισαγγελέων και αστυνομικών δυνάμεων ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου, οι Προϊστάμενοι Β! Εκπαίδευσης, και Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αλλά και οι Βουλευτές του Νομού.

Αναγκαζόμαστε να καλέσουμε να λάβουν θέση διότι μέχρι και τώρα συνεχίζεται από ορισμένους να καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού των παιδιών.
Αριστα, οι μαθητές, μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα πράξουν. Υπάρχουν οι μαθητικές κοινότητες, υπάρχουν οι δημοκρατικοί σχολικοί θεσμοί και καλό είναι να εμπιστεύονται και τους θεσμούς και τους μαθητές τους.