Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Ι. Νήσων

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Σωτήρη Βόσδου είχε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα Χρυσόστομο Μπούκα.

Ο Γραμματέας και τα μέλη της Νομ. Επιτροπής συζήτησαν με τον Γ.Γ. όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Κέρκυρας και της Περιφέρειας και του εξέθεσαν τις απόψεις τους όσον αφορά στη διαχείριση και εξέλιξη των μεγάλων έργων, τη διαφάνεια στη λειτουργία των οργάνων και των υπηρεσιών, το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ, την στήριξη και ενίσχυση της Τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές της απαιτήσεις.

Θέση της Ν.Ε. ήταν ότι ουσιαστικά κανένα μεγάλο έργο στην Κέρκυρα δεν έχει ολοκληρωθεί, πολλά από αυτά μεταφέρονται στο επόμενο πρόγραμμα, το ΕΣΠΑ, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Επίσης, το κατεξοχήν πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το «Θησέας», βρίσκεται πολύ χαμηλά στην απορρόφηση σε σχέση με τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης.

Για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, η Νομ. Επιτροπή ΠΑΣΟΚ θα αναπτύξει διεξοδικά τις θέσεις και απόψεις της σε Συν. Τύπου αύριο.