Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Α. Γκερέκου: Τι απαντάτε κ. Υπουργέ στους άνεργους νέους;


Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, κατέθεσαν στις 13-10-2008 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, Απόστολος Κατσιφάρας και Γιάννης Δριβελέγκας, με θέμα: «Με φωτογραφικές διατάξεις η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΤΑ.»

«Με την υπ’ αριθμ. 553/5.2.2008 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκηρύχθηκαν 1 θέση Προϊσταμένου στο υποκατάστημα Camping Καμένων Βούρλων και 1 θέση Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος “Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού”.
Με την υπ’ αριθμ. 298/12.6.2008 Απόφαση της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ εγκρίνεται η πρόσληψη δύο ατόμων, ένα για την κάθε μία από τις παραπάνω θέσεις.
Με την υπ’ αριθμ. 5089/24.9.2008 Απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ μετακινούνται το μεν πρώτο από το Camping Καμένων Βούρλων στο Κεντρικό Κατάστημα και ανατίθενται καθήκοντα Προϊσταμένου του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης και Ανάπτυξης, το δε δεύτερο μετακινείται από το “Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού” στο Κεντρικό Κατάστημα με καθήκοντα Προϊσταμένου του Τμήματος Προμηθειών και Διοικητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Απόφαση μετακίνησης των παραπάνω αναφερομένων, σημείο 7, επικαλούνται τις Συμβάσεις Εργασίας Ορισμένου χρόνου και ειδικότερα την παρ. 3, σύμφωνα με την οποία η Εταιρεία δύναται να αναθέτει στους προσλαμβανόμενους ανάλογη θέση και καθήκοντα είτε στα Κεντρικά Γραφεία είτε σε οποιοδήποτε άλλο υποκατάστημά της, ένας όρος που δεν συμπεριλαμβανόταν στην Προκήρυξη.
Συμπωματικά δε τα ίδια άτομα που τοποθετήθηκαν με καθήκοντα Προϊσταμένων στις παραπάνω θέσεις, κατείχαν ήδη τις θέσεις αυτές από το 2005 και 2006, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 5355/21.10.2005 και 868/20.2.2006 Αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ.
Επειδή οι παραπάνω συμπτώσεις δεν μπορούν να πείσουν κανέναν άνεργο για τα κριτήρια των προσλήψεων που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος είναι απλά μία φωτογραφική διάταξη για την πρόσληψη “γαλάζιων παιδιών”;
2. Είναι καλυμμένες σήμερα οι θέσεις για τις οποίες υπήρξε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος;
3. Γιατί οι όροι της Πρόσκλησης είναι διαφορετικοί από αυτούς των συμβάσεων;
4. Τι απαντά στους άνεργους νέους που αναζητούν μια θέση εργασίας, διαπιστώνουν ότι οι διαγωνισμοί έχουν φωτογραφικούς όρους και απογοητεύονται;»