Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Διαμαρτύρονται και οι δάσκαλοι για τη διακοπή στη χορήγηση φαρμάκων

Επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργό υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας τους βουλευτές του Νομού, τον Γ.Γ. της Περιφέρειας και τον Νομάρχη, με την οποία διαμαρτύρεται για τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του. Στην επιστολή αναφέρουν:
«Από την 1η Οκτωβρίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει σε όλους τους ασφαλισμένους Δημοσίους Υπαλλήλους του Ν. Κέρκυρας, εξ αιτίας της μη ανταπόκρισης του δημοσίου στην αυτονόητη υποχρέωσή του να καλύπτει άμεσα τις δαπάνες αυτές.
Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι να δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα στους συνταξιούχους και εν ενεργεία Δημοσίους Υπαλλήλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας –μεγάλα ποσά που πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν- ιδιαίτερα μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εκφράζουμε δημόσια τη διαμαρτυρία μας σε αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, γιατί όλοι οι ασφαλισμένοι εκπληρώνουμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές και ιατροφαρμακευτικές μας υποχρεώσεις και είναι άδικο να είμαστε τα θύματα της αθέτησης της υποχρέωσης του κράτους απέναντι στους φαρμακοποιούς.
Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα, επιδεικνύοντας ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, για να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.